Serveer eens asperges dit Paasweekend

Jus van waterkers met krokante asperges, sinaasappelparfum en broodcroutons

Zoals afgesproken in de video-interviews met groentenkok Frank Fol publiceren we hier maandelijks een makkelijk groentenrecept. Asperges serveren bij dit heerlijke lenteweertje is een goede match. Heerlijk om ze eens te serveren met een jus van waterkers, sinaasappelparfum en broodcroutons. Dankjewel Frank Fol voor deze makkelijke en supersmakelijke inspiratie. 

 

Voor 4 personen

 

500 g asperges

 

Jus:

1 bussel waterkers

olijfolie

sap van 1 sinaasappel

zwarte peper van de molen en zeezout

 

Garnituren:

2 dunne sneden toastbrood

geraspte schilletjes van sinaasappel

enkele takjes waterkers

 

Asperges: schil de asperges en stoom ze krokant gaar (hoe lang ongeveer?) Laat ze eventueel afkoelen als je kiest voor een koude bereiding.

 

Jus waterkers: breng licht gezouten water aan de kook en blancheer de waterkers. (hoe lang?) Giet af en mix met een scheut olijfolie en het sinaasappelsap. Kruid met peper van de molen en zeezout.

 

Garnituren: snij het brood in balkjes en gril (in de oven?)

 

Afwerking: Verdeel de warme of koude asperges op de borden. Lepel er wat saus over, geraspte sinaasappelschilletjes en de broodcroutons. Werk af met takjes waterkers.

 

  • Waterkers heeft een zeer uitgesproken peperachtige smaak. Daarom wordt deze groente of salade ook veel verwerkt in mixen om ze een extra boost te geven. Ook zeer lekker in een soep of bij gegrilde ingrediënten.

Dit recept komt uit de Grote Groentenbijbel die nog altijd te winnen is.

Foto’s zijn van Heikki Verdurme

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren