Mondmaskers voor alle inwoners in Zulte. Welke gemeente volgt dit mooie voorbeeld?

De gemeente Zulte biedt al zijn inwoners een mondmasker aan.

Elke inwoner van de gemeente Zulte krijgt zijn mondmasker. 16.000 dankbare Zultenaren. Dit schitterend initiatief is een compliment waard dat hopelijk door alle gemeenten zal worden gevolgd.

En hoe dit wordt mogelijk gemaakt verdient ook een compliment. We zien het dagelijks in deze uitdagende coronacrisis, mensen zijn creatief, zo ook deze gemeente en textielbedrijf Bekaert, dat sinds vorig jaar is gesloten. Het bedrijf zoekt vrijwilligers die zich aan de naaimachine willen zetten.

Het is duidelijk dat bij de versoepeling van de maatregelen het particuliere gebruik van mondmaskers in bepaalde omstandigheden aangeraden of zelfs verplicht zal worden” aldus burgemeester Lagrange. “Dat hoor je in de communcatie van de experts en dat zie je ook al gebeuren in Oostenrijk en in enkele Franse steden. Daarom maken wij zelf katoenen maskers voor particulier gebruik, de medische mondmaskers blijven bestemd voor de zorgsector.

Van een zorgzame en vooruitziende burgemeester gesproken. Ook voor hem een persoonlijk compliment!

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren