Serveer eens een gezonde chocoladecake als toetje

CHANGER Christel Stevens is een gerenommeerd voedingsingenieur en natuurdiëtiste.  Ook is ze auteur van verschillende boeken. Verder op deze site staat een interview met haar over haar nieuwste boek Samen Gezond.

Deze is cake is zowel gluten- als zuivelvrij en suikerarm. Boordevol voedingsstoffen en rijk aan goede vetten en mineralen. Het ideale tussendoortje, want je bloedsuikerspiegel blijft stabiel. Wees zelf creatief want deze cake is een basis waarmee je vele variaties kan maken.

Ingrediënten staan onderaan de bereiding.

Bereiding

  1. Doe de abrikozen in een glas of kom en zet ze net onder water. Laat ze gedurende minstens 4 u (of heel de nacht) wellen in het water. Mix ze met de staafmixer samen met het resterende vocht tot een gladde puree. Let op koop steeds ongezwavelde abrikozen, deze zien er bruin uit.
  2. Voorverwarm de oven op 160 °C. Smelt de boter en de chocolade op een laag vuurtje tot ze beiden vloeibaar zijn.
  3. Doe alle ingrediënten in een kom. Breek de eieren en voeg ze toe. Voeg vervolgens de abrikozen mix en de gesmolten ingrediënten toe en meng alles tot je een homogene massa bekomt.
  4. Smeer een bakvorm in met boter en leg er een bakpapier in. Doe het deeg erin en zet gedurende 45 min. in de oven. Prik om te voelen of de cake klaar is. De cake is het lekkerst als hij nog smeuïg, niet droog uitgebakken, is.

Variaties mogelijk met dit recept

  • vervang de kokos schilfers door geplette hazelnoten
  • in de plaats van de chocolade te smelten kan je deze in fijne brokjes doorheen het deeg mengen

Ingredienten

150 gr gedroogde abrikozen (bio), 150 gr  amandelmeel, 125 gr kokosschilfers, 150 gr chocolade 70%, 3 eieren,

50 gr boter,  1/2 tl bicarbonaat,  snuif zout

 

Inspiratie nodig? Neem dan zeker een kijkje op Christel’s website  met heerlijke  recepten. Ieder 3-isOne gerecht kenmerkt zich doordat het je bloedsuikerspiegel stabiel zal houden. Bij het kiezen van de ingrediënten wordt altijd veel aandacht besteed  aan alles wat de natuur ons biedt aan kruiden, specerijen,… Tegelijkertijd wordt er  rekening gehouden  met het aspect tijd, gerechten worden zoveel mogelijk in slow cooking bereid.

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren