Waarom zou ik lachen? En nog meer vragen die werkgevers zich stellen in deze coronatijd.

CHANGER Anja Vandenbergh is lachcoach en richt zich tot werkgevers om Lachsessies te organiseren via de Online tools van het bedrijf. Anja geeft dagelijks gratis online lachsessies. Van een missie gesproken!

 

Wist je dat 1 minuut lachen gelijk staat aan 10 minuten work-out in de fitness.  Lachen is een heel goede manier om zowel cardiotraining, als gewone fysieke training te doen.

Hoe kan je in deze corona-tijden zorgen dat je werknemers blijven lachen en ademen?

 

Als werkgever weet je  uiteraard dat stress, burn-out, zorgen over de toekomst, de combinatie van privé en werk een van de grote redenen is van het langdurig thuisblijven en langdurig ziek zijn van hun werknemers.?

Nu met de coronatijden waar je werknemers verplicht zijn om thuis te werken om zo de veiligheid naar hun collega’s te garanderen, merken velen  dat thuis werken niet zo eenvoudig is.

Thuiswerken met kinderen die rondlopen, de partner die eveneens thuis werkt,  vraagt om goede afspraken voor het vinden van een goede balans tussen werk en gezin.  Toch kan ik me inbeelden dat je als werkgever bezorgd bent om je werknemers.  Door de coronamaatregel heb je geen of weinig teambuildings kunnen organiseren om het team op één lijn te krijgen.  Teambuildings slagen erin om de sfeer en de communicatie en harmonie in een team, tussen collega’s terug te optimaliseren.

Wist je dat er voor die werknemers een eenvoudig middel bestaat om stress en opkomende burn-out te vermijden?  Dit middel is heel eenvoudig en effectief: LACHEN

Waarom zou lachen helpen om de stress te verminderen, of de productiviteit te verhogen bij  mijn werknemers en collega’s?

Redenen waarom lachen je werknemers kan helpen:

 

  1. Door het lachen ga je meer sterke spieren krijgen, dus minder spanning:
    Het lachen zorgt ervoor dat onze spieren sterker worden. Wist je dat 1 minuut lachen gelijk staat aan 10 minuten work-out in de fitness.  Lachen is een heel goede manier om zowel cardiotraining, als gewone fysieke training te doen.
  2. Door het lachen krijg je een sterker immuunsysteem, dus ben je minder ziek:
    Het lachen versterkt ons immuunsysteem.  Door een langere uitademhaling bij het lachen zorgen we dat de muffe lucht uit onze longen gaat.  We vergroten met het lachen ons longcapaciteit, waardoor we meer lucht kunnen inademen en uitademen.
  3. Door het lachen krijg je meer energie doorheen de dag, dus minder dipjes: Het lachen verhoogt je energie.  Na het lachen voel je gewoon fitter en beter.  Je concentratie ligt hoger en je gaat veel productiever zijn. Omdat je concentratie hoger is ga je op een andere manier naar problemen kijken waardoor je sneller een oplossing vindt.

Hoe kan ik mijn werknemers aanmoedigen om meer te lachen?

Om de effecten van het lachen te kunnen voelen, is het lachen verbonden met 3 voorwaarden:

  1. Het lachen moet onvoorwaardelijk zijn
  2. Het lachen moet aangehouden worden voor ten minste 15 minuten
  3. Het lachen moet vanuit de buik komen (een diepe lach)

Ga eens voor de spiegel staan, en lach naar je zelf:
Als je ’s morgens voor de spiegel staat, neem dan even de tijd om eens naar jezelf te glimlachen. Zorg dat je mondhoeken goed naar omhoog gaan, en glimlach. Je voelt je opgewekter.

Begin met te lachen door heel eenvoudige lettergrepen te zeggen:
HOHO HAHAHA, doe dit in een rustig tempo en op een sneller tempo. Voel het effect ervan.

Kom eens naar een Online Lachsessie: DAGELIJKS LACHEN ONLINE.

Je zult zien dat je na de lachsessie je veel beter voelt, je energie is hoger.

Je zult merken dat je werknemers gelukkiger zullen zijn omdat ze de kans krijgen om even iets anders te doen, even weg van de dagdagelijkse omgeving.

Deze STRALEND Lachen Online sessies zijn gratis. Het is kort en krachtig.

Wil je als werkgever dit organiseren met de Online tools van het bedrijf, neem dan gerust contact op met DE STRALENDE Lachertjes op het nummer 0475934735 of via email: destralendelachertjes@gmail.com

Als werkgever wil jij toch ook gelukkige werknemers!

Lachende groeten

Anja Vandenbergh

Author: Anja Vandenbergh

Als lachcoach neemt ze je mee naar het kind zijn, het plezierig lachen. Zij leert je om een gemaakte lach produceren om zo een echte lach op te wekken, de geest vrijmaken om het spontane kind en het natuurlijk geneesmiddel in jezelf tot leven te wekken.

Commentaren