Iele Steen van Thriving Business Community is een CHANGER pur sang

Missie: bedrijven ondersteunen om Thriving te worden.

Succesvolle bedrijven vandaag zijn bedrijven met mensen die benieuwd zijn, graag leren en groeien, en authentiek kunnen communiceren. ThrivingBusinessCommunity.com ondersteunt hen om een inspirerend en succesvol bedrijf te zijn met hun aanbod van motiverende bedrijfsworkshops. Balinca, Balinca Plus en BLOOM. Volgens Gina De Groote van CHANGE is hun aanbod dé 2B voor ondernemers en bedrijven.

Iele Steen combineert immers  een sterke financiële kennis met een enorm ontwikkeld bewust-zijn.  Hiermee ondersteunt ze de ondernemer ook op mentaal vlak. Naast een sterke financiële aanpak heeft een ondernemer immers ook de juiste mindset nodig. Hij/zij moet kunnen omgaan met veranderingen en overal de opportuniteiten in kunnen zien. Hoe complementair een aanbod kan zijn: eentje voor het hoofd, Balinca en eentje voor het hart en ziel : BLOOM. Tijd om een paar vraagjes te stellen aan deze bijzonder soulsentrepreneur.te

Hoe begon het allemaal Iele?

Van oorsprong ben ik juriste en begon mijn carrière in Londen. Daarna verhuisde ik naar Mexico en Singapore en werd ik een University Trainee in een bank. Daar ontstond een verlangen om ondernemers en managers de financiële gevolgen van hun beslissingen op het resultaat én de cash flow op een begrijpelijke manier te leren ontdekken. ‘The Power of Learning’ van Klas Mellander en de ervaring van het gebruik van educatieve games en business simulaties, leidde tot de creatie van BalinCa™, een bordspel. Deze simulatie verduidelijkt het verhaal en de business achter de cijfers. Omdat het kennen van de bedrijfsvisie en van je financiële impact niet genoeg is om gemotiveerd je attitude ten opzichte van het creatief oplossen van problemen en authentiek communiceren te veranderen, is er nu ook BLOOM.

Wat is jouw WHY om naast het succesvolle Balinca nu ook BLOOM ontwikkeld te hebben?

Ik geloof dat persoonlijke ontwikkeling de reden is dat we hier op aarde zijn. En ik heb altijd de passie gevoeld om mensen te ondersteunen om méér uit hun leven te halen. We zijn vrij, maar voelen ons niet altijd vrij. Zo veel mensen vinden het leven moeilijk en hebben het gevoel dat ze vastgelopen zijn. Als een observator is het gemakkelijk om te zien, maar wanneer je zelf vast zit, dan is het moeilijk om een stapje achteruit te doen en vanop een afstandje naar de situatie te kijken.

Boeken lezen is geweldig en luisteren naar andermans verhalen kan ook behulpzaam zijn, maar met BLOOM zijn we in staat om ervaringen te creëren, waarbij een groep deelnemers zelf het werk doen. Door informatie te verzamelen, erover te discussiëren, te ontdekken en dan tot een conclusie te komen, kom je tot een AHA moment. Je komt tot het inzicht dat je bewust kunt kiezen om op een bepaalde manier te reageren, die betere resultaten geeft. Het leven wordt zo veel lichter, wanneer je een proces en denkmodel tot je beschikking hebt, die je helpt om nieuwe mogelijkheden te creëren. Wij zijn de enige wezens die in staat zijn om onze situatie te veranderen, door onze attitude te veranderen.

Waarom is BLOOM zo zinvol voor bedrijven?

BLOOM creëert een open attitude, waardoor je in een bedrijf de verborgen agenda’s achter kunt laten en vervangt door open discussies. Het ondersteunt mensen om te kijken naar hun eigen aannames en overtuigingen en het vinden van creatieve oplossingen om daarvan los te komen. Wanneer twee personen of een team het proces kennen, kunnen ze samen oplossingen vinden voor uitdagingen. Uitdagingen worden mogelijkheden en er ontstaat een levendige, op creativiteit gestoelde interactie, waardoor bruisende levenskracht vrijkomt.

Vertel eens iets over ‘change’ in jouw verhaal?

In business leerde ik om voor groepen te spreken en authentiek te zijn, in plaats van mijn frustraties voor me te houden om de harmonie te bewaren. Ik leerde hoe ik sterk kan zijn in mijn kwetsbaarheid en ik leerde om naar kritiek te luisteren, in plaats van mezelf onmiddellijk te verdedigen.

Een meer persoonlijk voorbeeld, die ook heel belangrijk is geweest voor mijn bedrijf, was het zien van de ‘lessen’ in een traumatisch busongeluk. Ik zag ineens hoe ik altijd een gever was geweest en een heel slechte ontvanger. En zo leerde ik via het BLOOM- proces om dankbaar hulp te accepteren.

Wanneer merk je bij je deelnemers dat er een ‘klik’ is gemaakt?

Ik weet dat de kennis echt is aangekomen, wanneer de vraagtekens in de ogen van de deelnemers plotseling veranderen in een levendige vonk. Eindelijk ‘weten’ ze en hun bereidheid om het geleerde in de praktijk te brengen, en zelfs nog meer te leren, groeit.

Quote ter inspiratie van BLOOM:

Voordat je probeert om anderen te leiden, moeten we in staat zijn om onszelf te

leiden en in te zien dat we een bewuste keuze hebben in de manier waarop we

reageren op onze omgeving en hoe ongelooflijk krachtig die is.

BLOOM  biedt de tools om ons te herinneren aan deze keuze.

– Elina K., Leadership Development Manager, England

Aanvullende informatie

Op www.ThrivingBusinessCommunity.com vindt je alle informatie over hoe Iele en haar team ondernemingen ondersteunen om zelf een Thriving Business Community te worden:

  • Thriving: gemotiveerd, geëngageerd & fun
  • Business: het ganse plaatje zien en intrapreneur zijn
  • Community: authentiek communiceren, je intrinsieke motivatie herontdekken en uitdagingen samen aanpakken.

Succesvolle bedrijven vandaag zijn bedrijven met mensen die benieuwd zijn, graag leren en groeien, en authentiek kunnen communiceren. ThrivingBusinessCommunity.com ondersteunt hen om een inspirerend en succesvol bedrijf te zijn met onze motiverende bedrijfsworkshops”

 

 

 

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren