Sara Borremans’ ultieme tip op deze Secretaressendag ‘Reflecteer en voel’

Sara Borremans neemt ons mee tijdens haar reflectie en geeft ons een inkijk in haar hart op deze Secretaressendag. Reflecteer jij ook vandaag?

 

“Sara, ’t is uw beurt”. Ik keek mijn collega vol verwondering aan. “Ah ja,  de bloemekes voor onze secretaressedag”.
Ik was geen secretaresse. Ik was gevraagd als procesmanager maar op mijn contract was dat vervangen door ‘all-round support’. Die dag kregen ALLE vrouwen en alleen de vrouwen een bloemetje.

Daar stond ik dan in het kantoortje van de Managing Director. De verbleekte Miro-replica had hij sindskort vervangen door een metersgroot portret van vrouw en kinderen.

Een week eerder had ik er ook gestaan. Met de gevraagde rapportering om dringend een onderbouwde beslissing te kunnen nemen. Maar hij had tijd nodig. Toen lag het bureau en vooral ook de kast onder het kunstwerk vol opgestapeld werk. Vandaag niet. Ik waagde mijn kans: “J. bedankt voor de attentie. Heb je al een beslissing kunnen nemen of ontbreekt er nog iets?”

“Daar heb ik nu geen tijd voor. Volgende week.”

Hoe je dit verhaal leest heeft te maken wie jij bent. Want in de loop der jaren heb ik geleerd dat er veel verschillende manieren zijn om terug te kijken naar die jaarlijkse Secretaressendag.

En neen, geen enkele Secretaressedag is verkeerd, alleen maar een juiste voor jou.

  • Kijk je uit naar dat jaarlijkse cadeau waarmee je een jaar lang gelukkig mee bent?
  • Zie je hoe alle inspanningen in de rapportering teniet zijn gegaan door het gebrek aan daadkracht?
  • Ben je gecharmeerd door de liefde voor zijn gezin?
  • Of eerder gechoqueerd door de overdreven omgang met medewerkers, ook al is dat soms op het seksistische af?  Als man ben je misschien nog meer gechoqueerd?

Laat vandaag vooral een dag van reflectie zijn.

Hoe voel jij je echt ten opzichte van je werk?

Klopt alles met hoe jij in elkaar zit?

Om het verhaal af te maken vertel ik graag kort  hoe het verder is gegaan. Voor mij klopte het hele verhaal niet, geen enkel facet. Hoe zeer ik binnen dat bedrijf ook probeerde, mijn meerwaarde bleef beperkt. Ik moest meermaals dezelfde rapporteringen herbeginnen omdat ze te lang stil hadden gelegen. Ik ging er bijna onderdoor. Tot ik alle moed bijeenraapte en voor mezelf koos.
Vandaag zal ik niet naar kantoor worden geroepen voor de bloemekes, maar mag ik andere secretaresses, assistants en anderen ondersteunen en hun werk vergemakkelijken. Vrouwen én mannen. Naar het schijnt straal ik als ik daarover spreek. Niet alleen vandaag.

Hoe voel jij je vandaag en wat heb je nodig om nog meer te stralen?

Laat het mij weten.

Sara Borremans

Méér over Sara Borremans en haar mooie missie vind je in de CHANGERS-Gids.

 

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren