Christel Stevens reflecteert over het jaar 2020

Lang geleden was Christel Stevens zaakvoerder van een veevoederbedrijf en een snoepfabriek. Toen stond ze nog niet zo bewust in het leven als nu. Gezondheidsklachten zoals darmproblemen, acné en overgewicht zorgden voor een uiterst betekenisvolle switch. Christel herschoolde zich van voedingsingenieur tot een gerenommeerde orthomoleculaire en natuurdiëtiste. Ook is ze auteur van verschillende boeken en Founder van 3-isOne, Healthy body, brain & heart.

Hoe was 2020 voor jou? Hoogte en dieptepunt(en)?

Een bijzonder jaar was 2020.  Het gaf mij een bijzonder gevoel,  van innerlijke rust en een enorm vertrouwen voor de toekomst. Mijn hoogtepunt is een gevolg van mijn dieptepunt. Mijn grenzen aangeven aan mijn familie is zowat de moeilijkste beslissing die ik genomen heb. Het voelt als een rouwproces en zeker nu met deze dagen. Tegelijkertijd geeft het rust, voelt het eerlijk en trouw aan mezelf. Er is nog altijd hoop maar soms ook nog verdriet. Bijna dagelijks stuur ik hen liefde. Anderzijds is er ook de aanvaarding en de berusting. Ondanks al deze gevoelens voelt het als een hoogtepunt omdat het me de nodige innerlijke rust geeft.

Wat was je belangrijkste inzicht?

Mezelf helemaal aanvaarden zoals ik ben en dat dit ook geldig is voor andere mensen. Onvoorwaardelijke liefde is de ander de vrijheid en ruimte geven die ze nodig hebben om hun weg te gaan.  Die vrijheid ook aan mezelf geven om mij volledig te ontplooien. Hoe assertiever ik werd en word, hoe beter ik mijn grenzen aangeef waarvoor ik enorm veel respect terug krijg. Dit voelt zo goed.

 

Ga je volgend jaar iets veranderen in je persoonlijk leven?

Ik ga vooral genieten van mijn leven.

Wil je iets bijdragen aan de wereld? Wat?

 

Het vertrouwen, kennis, tools, inspiratie en motivatie dat de mens over een  krachtig zelfgenezend vermogen beschikt

Wat is een CHANGER voor jou?

Iemand die zijn hart volgt en zijn hoofd niet vergeet mee te nemen. Iemand die leeft  met hart en ziel.

Welk boek wil je absoluut lezen of schrijven in 2021?

Een kookboek, waar mijn cliënten al zo lang naar vragen

Nog iets dat je graag kwijt wilt?

Samen zijn we krachtig en samen kunnen wij veel doen, vervat in de tekening.

Samen krachtig en veerkrachtig in 2021!

Op Christel’s website lees je meer over haar visie en missie en vind je ook heerlijke, gezonde recepten volgens de 3-is-one methode.

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren