An Gooris reflecteert over het jaar 2020

An Gooris draagt CHANGE al zeer lang een warm hart toe. An heeft een ongelooflijk verhaal te vertellen. Haar motto die ze uitdraagt is "Be Inspired - Be Yourself - Be Free". CHANGE wenst An alle vertrouwen en succes toe bij de uitbouw van haar missie.

Hoe was 2020 voor jou?

2020 was voor mij een zeer bijzonder jaar.  Tijdens de eerste lockdown zag ik zoveel mensen om mij heen meteen in actie gaan en versnellen. Voor mij zag ik het als een geschenk, eindelijk gaan verstillen door rust te nemen.  Het gaf mij alle tijd én ruimte om naar binnen te keren, de stilte op te zoeken en de diepte in te gaan.

Na het overlijden in 1999 van mijn dochtertje Yince, startte een  enorme zoektocht, . een zoektocht naar mezelf.

Een eerdere burn-out en depressie dwongen mij om meer en meer naar mijn lichaam te gaan luisteren en mijn vrouwelijke energie te laten ontwaken.

Mijn intentie voor 2020 was thuiskomen bij mezelf. Hoofd, hart, lichaam en ziel in verbinding om vanuit authenticiteit te leven. Pijn, trauma en blokkades die nog aanwezig waren in mijn lichaam en mij verhinderden om vanuit mijn vrouwelijke essentie te leven mochten voorgoed geheeld worden.

Sinds ik op het pad van vrouwelijk ontwaken ben terecht gekomen kan ik zeggen dat de voorbije jaren al diep transformerend en heftig waren. Zeker ook 2020. Ik werd geconfronteerd met immense fysieke pijnen die plots naar boven kwamen. Spier- en gewrichtspijn, ontstekingen, heftige migraine aanvallen, frozen shoulder, maanden niet slapen. Dit met alle emoties die erbij hoorden. Soms zag ik het niet meer zitten en dacht ik het niet langer meer aan te kunnen. Maar toch…

Ik had weerstand tegen mijn fysieke pijn, mijn verdriet, mijn schaduwen, ik wilde ze niet! Ik wilde ze niet voelen, laat staan doorvoelen. Ik wilde ervan af, NU! Tot ik er niet meer omheen kon, de pijn te groot werd en dwars door de weerstand moest. Dàt is mijn grootste zegen geweest: acceptatie en overgave. Moed om alles ruimte en aandacht te geven. Het er gewoon laten zijn. Aanwezig durven zijn met de enorme pijn in mijn lichaam, het voelen en doorvoelen. Hoe rauw en zwaar het soms ook kon zijn. Durven mijn monsters aan te kijken, mijn zelf sabotage en weerstand. Ze waren er enkel om mij weg te houden en beschermen van de diepe pijn. Leren aanvaarden van wat is en het niet meer weg willen. Hierdoor is heling ontstaan.

Wat was je belangrijkste inzicht?

Er kwam een zeer diepe wond van afwijzing terug aan de oppervlakte. Ik voelde me niet gezien en gehoord, me niet gedragen en veilig. En ik die dacht dat ik daar al klaar mee was, mooi niet.

Door in contact te komen met mijn lichaam en baarmoeder, alle gewaarwordingen, pijn en emoties ruimte te geven, alles te doorvoelen en ervaren zag ik eindelijk dat het niet de buitenwereld was die mij afwees. Ik heb mezelf die hele tijd afgewezen omdat ik geen diep contact had met mijn lichaam, mijn baarmoeder en de fysieke gewaarwordingen. Ik gaf ze geen stem, ze werden niet gezien door mij. Ik voelde me niet veilig en gedragen omdat ik niet aanwezig was in mijn bekken. Dit doorvoelen heeft mij thuisgebracht, thuis in mijn lichaam.

 

Wil je volgend jaar iets veranderen in je leven? 

Ja, op persoonlijk vlak mezelf nog met meer omarmen, voelen wat ik nodig heb. Dit van dag tot dag om nog méér vanuit mijn vrouwelijke essentie leven.

Op professioneel vlak wil ik graag starten met workshops, vrouwencirkels, wombhealing. Mijn wens is dat dit vanuit flow mag ontstaan.

 Wil je iets bijdragen aan de wereld? Wat?

Ja. Ik weet wat het is om door de ‘dark night of the soul’ te gaan. 22 jaar geleden was het begin van mijn ontwaken en ik wil graag mijn bijdrage leveren aan het ontwaken van de mensheid. Bewustzijn brengen, heling en transformatie. De weg naar binnen.

Wat is een CHANGER voor jou?

Iemand die verandering durft te brengen, die niet meeloopt met de massa maar haar/zijn eigen waarheid volgt. Iemand die haar/zijn licht durft laten schijnen voor anderen.

Welk boek wil je absoluut nog lezen (of schrijven) in 2021?

Goh, er liggen hier nog wel enkele boeken te wachten om gelezen te worden:)

 

 

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren