Vijf innoverende tips

Zo realiseer je al je dromen

Sta je open om jezelf te laten vernieuwen? Om wat je ook onderneemt, in welk beroep dan ook, succesvoller te laten zijn? Of je nu alleen of in een team werkt? En met meer innerlijk geluk als resultaat? Niets nieuws, eerder de logica zelve op het pad naar de realisatie van onze dromen.

1 Ontdek je grootste talenten

Ontdek je grootste talenten, want dat zijn je allergrootste troeven voor een succesvolle onderneming. De Native Americans gaan ervan uit dat iedere mens een zeer specifiek en uniek medicijn heeft om te delen met de wereld. Een talent, dat zo dicht bij jou ligt dat je het haast niet opmerkt; iets wat je gelukkig maakt én waarmee je anderen kunt helpen. Toch, wanneer mensen je er een compliment over geven, wimpel je het weg, omdat het zo vanzelfsprekend voor je is. Zo ontdekte ik mijn muziek, en welk talent heb jij?

2 Richt je leven zo in dat jouw meesterschap blijft vergroten

Richt je leven zo in dat jouw meesterschap blijft vergroten, én creëer daar de tijd en de ruimte voor. Als je iets specifieks wilt leren, leer het dan ineens van de meesters! Waarom voor minder gaan? Eenmaal je jouw talent kent, loont het om dat te blijven verfijnen, met een grote portie geduld en toewijding. Beeld je eens in hoe jouw leven er binnen tien jaar zou uitzien, wanneer je vanaf vandaag minstens vijftien minuten schenkt aan ’t bewust verruimen van jouw unieke talent? Op welke manier dan ook?

3 Durf groot te dromen

Durf groot te dromen, want dat kost juist evenveel innerlijke energie als klein te dromen. Zelf heb ik meer dan vijf jaar kleine, bescheiden concerten gespeeld. Toen ik een jaar geleden naar Mexico reisde, verscheen de kans om er een concert te geven, in een grote, chique concertzaal. De tijd die nodig was om die organisatie rond te krijgen, was niet meer en niet minder dan alle praktische regelingen voor de concerten die ik al jaren gaf. Waar kan jij jouw levensdromen een upgrade geven?

4 Blijf jezelf vernieuwen en neem geïnspireerde actie

Blijf jezelf vernieuwen en neem geïnspireerde actie. Zelf ben ik meermaals blijven hangen in dromen die in ’t begin uitdagend waren, maar die ondertussen zo gewoon werden. Omdat ze waren uitgekomen, nam ik geen nieuwe risico`s. Ik vernieuwde mezelf niet meer. Met gigantisch veel minder levensvreugde als gevolg. Ook al hebben we er soms geen flauw idee van hoe we onze comfortzone kunnen verlaten, en kan dat heel beangstigend zijn… Een eerste inspirerende stap is voldoende om vernieuwing te verwelkomen! Welke is die van jou?

5 Vind het ultieme plezier in ’t onderweg zijn

Vind het ultieme plezier in ’t onderweg zijn, zonder emotioneel gehecht te zijn aan ’t resultaat. Soms ben ik zo vol verwachting om wat ik allemaal onderneem te zien slagen, dat ik me de stress in ’t lijf werk om ‘het’ te bereiken. En uiteindelijk geraak ik teleurgesteld omdat ik er veel meer van verwachtte. Herkenbaar? Tot in ’t diepste van ons wezen gelukkig en tevreden leren zijn met wat er nu is, én in volle blijdschap met wat komt. Zonder onszelf erin te verliezen, wauw! Waar is jouw geluk nog gebonden aan resultaat? Ben je bereid dat te lossen? Geniet ervan!

6 Author: Steven Vrancken

Steven Vrancken is muzikant. Je kan zijn muziek beluisteren, downloaden of kopen via: www.stevenvrancken.com

Commentaren