Carolien Flecijn: “Gedragsproblemen van mijn kids brachten mij tot mijn vrouwelijke kracht”

Gedragsproblemen bij haar kinderen zorgden ervoor dat Carolien Flecijn haar vrouwelijke kracht ontdekte. Haar oudste zoon weigerde om nog te praten en had vele woede aanvallen. Zijn asociaal gedrag en autisme toonden Carolien dat ze het kind in zichzelf helemaal verloren was. De verbinding en innerlijke communicatie  met haar innerlijke kind waren helemaal weg. Ze zat veel te veel in haar hoofd en de relatie met haar gevoel was ze kwijt. “Toen ik dit in mezelf veranderde, hadden alle drie mijn kinderen er geen last meer van. Zij hoefden mij deze spiegel niet meer  voor te houden”.
Ook haar sterrenkindje Raphael toonde haar hoe te leven vanuit haar vrouwkracht.
 “Toen ik bevallen was van Raphael was ik hypergevoelig. Ik kon geen mensen rondom mij verdragen. Ik voelde een enorm sterke energie. Ik leerde om te gaan met mijn hooggevoeligheid en ook hoe ik  in mijn eigen energie kon blijven . Daardoor voelde ik veel zelfliefde, was er verbinding met mijn hart. Het werd helder dat ik meer mocht gaan voelen en gaan spreken en doen wat ik voelde.
Toen Raphael overleed op 5 januari 2020 liet hij me dit allemaal weer voelen en was hij met zijn energie nog zeer aanwezig. Ik heb nog steeds verbinding met hem en werd zachter voor mezelf”.
Durf je buikgevoel volgen en jezelf zien als kanaal van iets veel groter.
Dit geeft zoveel kracht om door je angsten te gaan.
Wat is voor jou veranderd Carolien sinds je leeft vanuit je vrouwelijke kracht? 
“Ik kon en ging weer ging voelen. Uit zelfliefde leerde ik neen zeggen tegen anderen en ja tegen mezelf en mijn hart. Vroeger pleasede ik altijd en iedereen en voelde me helemaal leeg door hard te werken. Nu voel ik liefde voor mezelf en ervaar keer op keer wat onvoorwaardelijke liefde is. Ik ben trots op mezelf.
Je buikgevoel is het meest waardevolle geschenk dat je hebt. Die zachtheid voor jezelf geeft zoveel meer ruimte om te doen wat jou energie geeft. Ik geniet meer, geef mezelf meer cadeau’s, ben zelf weer meer kind.”
Iedereen moet weten dat ze zelf hun droomleven kunnen creëren, dus mensen neem je creatiekracht in eigen handen!  Rise and shine , laat je door niemand tegenhouden”!
Al die ervaringen met haar kinderen toonden haar de weg die leidde naar haar missie: die van kindertolk en hooggevoelige coach.
Carolien’s lievelingsquote die ze dagelijks toepast :
Shine your light into the world.
Sinds ze leeft vanuit die vrouwelijke kracht ziet Carolien alles veel lichter en speelser. Het leven is een feest dus lach, dans, zing , creëer, aldus Carolien.
Haar ultieme CHANGE-tip is dan ook:
Verbind je opnieuw met het kind in jou .
Speel met je kinderen .
Carolien geeft graag nog onderstaande tips& tricks voor mama’s die ook méér vanuit hun kracht willen leven.
  1. Laat de rol van mama en vrouw los! Je hoeft niet altijd je best te doen waardoor de taak van  mama zijn zwaar wordt. Schrap al die overtuigingen die je jezelf oplegt wat een goeie mama of vrouw is.
  2. Stop met piekeren maar geniet vooral in het moment als een kind.
  3. Voel die verbinding vanuit je hart,  we zijn allemaal verbonden met elkaar
  4. We zijn allemaal kinderen van het universum en dat verbind ons allen, zelfs voorbij de dood .
  5. Voelen is je grootste kracht. Voel dat je leeft; geniet van elk moment en leef je dromen, stop met piekeren over het verleden of de toekomst, maar creëer!
  6. Sta in je kracht van je hart. Dan ben je de sleutel tot een gelukkig gezin. Je doet altijd teveel je best om de perfecte mama te zijn.  In de tijd dat ikzelf nog veel piekerde over hoe ik de perfecte mama kon zijn, vonden mijn kids dat ik een slechte mama was. Toen ik meer ging genieten van mijn leven en meer ruimte nam om dingen te doen die mij energie gaven zoals meditatie, dansen, zingen, me-time zeiden mijn kinderen dat ik de beste en liefste mama was.  Conclusie: Als jij geluk en energie uitstraalt kan je spelen met je kinderen en zal je veel meer verbinding in je gezin voelen.

Wil jij tot je gevoel komen en ontdekken wat Carolien bedoelt met verbonden zijn met je hart? Luister dan naar My sweet angel, het lied dat Carolien schreef voor haar overleden zoontje Raphael. Door dit lied leeft hij verder en voelt Carolien dat de dood hen nooit kan scheiden. Beiden werken samen als kanaal van licht en liefde. Dat is wie we allen werkelijk zijn.

Kijk-tip: interview met Carolien Flecijn 2 weken na de begrafenis van zoontje Raphael.
Meer info over Carolien Flecijn, haar missie en contactgegevens vind je binnenkort in de CHANGERS-Gids.

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren