Iele Steen: “Kwetsbaarheid en authenticiteit zijn 2 begrippen die méér zichtbaar mogen worden”

Meningsuiting en respect voor elkaar zijn zo belangrijk. Ook al zie je het anders dan de tegenpartij, is het levenskunst om de ander niet aan te vallen met jouw andere mening waarvan je denkt dat die juister is. Het gaat niet om gelijk krijgen. Durven zeggen dat je het anders ziet. Meer en meer mensen staan er open voor. Ik zie dat vaak tijdens mijn  reizen.
Het is een veilig gevoel om in een groep van gelijkgestemden te vertoeven. Zo is dat ook in de CHANGE-Community. Maar er is lef en durf nodig om diezelfde mening te durven uiten in milieus waarvan je weet dat ze het niet eens met je gaan zijn. Dat is pas uit je comfortzone stappen! En dat doe ik.  Ik hou me dan altijd voor, van sinds ik kind ben was dat een awakening.
Als mensen mij niet graag zien omdat ik mijn waarheid spreek dan zien ze me niet graag.
Niet iedereen kan je graag zien!  ,
Mensen die hun kwetsbaarheid durven laten zien en door Iele geprezen worden voor hun authenticiteit zijn:
Marianne Williamson,  Brené Brown, en ook Wouter Torfs die volgens haar helemaal in balans en dus heel wat feminiene energie  in zich draagt.
“En jij Gina, jij bent de vrouwelijke verpersoonlijking van  kwetsbaarheid. Jij durft zeggen dit begrijp ik niet, en vraagt uitleg tot als je het helemaal begrijpt . Dit in volle authenticiteit.  Als verbinder ga je nooit kijken naar wat het beste voor jou, maar voor de groep, en dat is uniek. Brené Brown schreef er boeken over maar jij Gina bent een voorbeeld van bij ons die een levend bewijs is wat Brené Brown beschrijft in haar boeken en workshops over kwetsbaarheid. Jij durft in een groep te zijn wie je bent, te zeggen dat je iets niet verstaat, je spreekt van leermomenten en niet van fouten, je verbindt op jouw eigen zachte manier mensen met elkaar”.
Méér inspiratie over Iele Steen vind je in de interviews die ik met haar had. Heb je geen tijd om alles door te nemen, kijk dan naar dit Introview waarin je in 9 minuten een brede kijk hebt op wie ze is en wat ze doet. en haar gegevens staan in de CHANGERS-Gids    
Vrouwelijkheid is ook kijken naar de verschillen die er zijn.

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren