Vers van de pers en hier al te winnen ‘De meester van het leven’ van Peter Knapen

De CHANGE-boekenvraagjes aan auteur Peter Knapen.

Wat was jouw big WHY voor het schrijven Peter?

Aanvankelijk wou ik een wijs levensverhaal creëren waarin ik mijn diepe dankbaarheid en liefde voor het leven kwijt kon. Maar tijdens het schrijfproces stootte ik echter op diepere en universelere dimensies. Vanaf dan probeerde ik ook de heilzame wegen naar perspectief en hoop te ontsluiten voor zij die -om een of andere reden- nog aan hun persoonlijke bestemming twijfelen, of voor zij die de weg naar een authentiek leven even niet meer zien.

Wat is de kernboodschap van jouw boek?

Leef je leven in vertrouwen, en ga in verbinding met de meest liefdevolle en wijze meesters op je levenspad. Op een dag zal je dan de ‘wijze en liefdevolle Meester’ niet alleen in de andere, maar ook in jezelf ontmoeten.

Had je één of meerdere inzichten tijdens het schrijfproces?

-Spuw nooit in de bron waaruit je gedronken hebt, en geef het waardevolle dat in je fonkelt niet op!
-‘L’amore vince ogni cosa!’ Of: liefde, hoop, en geloof overwinnen alles.

Wie moet jouw boek absoluut lezen?

Voor lezers die willen stilstaan bij de immense rijkdom van het leven, zal het boek ongetwijfeld voedsel zijn voor hun hart, hun geest en hun ziel. Door de avonturen en de zoektocht van het hoofdpersonage heel nabij mee te beleven, (her)ontdekken de lezers gaandeweg wat waardevol is (of was) voor hun persoonlijke levensweg.

Wie is  Peter Knapen?

Echtgenoot van Mieke         
Papa van Pieter, Kaat en Ella

Opa van Nelle, Marcel, Lasse, Billie en Maurice.
Geniet vooral van mooie familiemomenten, van het samen zijn met warme vrienden, van de Italiaanse natuur, cultuur en de verrassende ontmoetingen daar.
Is professioneel onderwijsadviseur en coach van individuele leraren en directies, en van schoolteams en leiderschapsteams.
Is gepassioneerd door die ‘leiderschapsontwikkeling’ die ook de unieke waarde van elke mens (elke medewerker) en zijn talenten bewust centraal durft te stellen.

Je ultieme CHANGE-tip is?

De innerlijke veranderingen die je met geduld en liefde in jezelf realiseert, zijn niet alleen een geschenk voor jezelf, maar vooral een zegen voor de anderen. Ga daarom in verbinding met de wijze en liefdevolle Meesters die je aanvaarden zoals je bent, die je in de goede en in de kwade dagen nabij zijn, en die je in dit leven tot waarheid, goedheid en schoonheid inspireren.

Het boek dat jouw leven veranderde is?   

‘De ontdekking van de hemel’ van Harry Mulisch en ook

‘De tempel van de ziel’ (van een anoniem mystiek auteur uit de 16de eeuw).

Wat is volgens jou de definitie van een CHANGER?

Een ‘changer’ is iemand die het zalige geluk heeft gehad dat liefdevolle anderen -of een hemelse grootmeester- de onaantastbare schat en zijn talenten in hem hielpen ontsluiten, en zijn dwalingen op een magistrale wijze wisten te vergeven.

 

Wedstrijdvraag :

Wie zijn in jouw leven je twee meest wijze en liefdevolle meesters geweest?
Welke meerwaarde gaven ze aan je leven?

Antwoord wat bij je opkomt bij het lezen van deze vraag en voer het in op onze wedstrijdpagina.

Je hebt één week de tijd om mee te dingen naar de twee exemplaren van ‘De meester van het leven’ die we mogen weggeven aan het antwoord dat ons het meest raakt.

Deelnemen aan de wedstrijd

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren