Serveer eens asperges dit Paasweekend
Jus van waterkers met krokante asperges, sinaasappelparfum en broodcroutons
Zoals afgesproken in de video-interviews met groentenkok Frank Fol publiceren we hier maandelijks een makkelijk groentenrecept. Asperges serveren bij dit heerlijke lenteweertje is een goede match. Heerlijk om ze eens te serveren met een jus van waterkers, sinaasappelparfum en broodcroutons. Dankjewel Frank Fol voor deze makkelijke en supersmakelijke inspiratie.
Voor 4 personen
500 g asperges
Jus:
1 bussel waterkers
olijfolie
sap van 1 sinaasappel
zwarte peper van de molen en zeezout
Garnituren:
2 dunne sneden toastbrood
geraspte schilletjes van sinaasappel
enkele takjes waterkers
Asperges: schil de asperges en stoom ze krokant gaar (hoe lang ongeveer?) Laat ze eventueel afkoelen als je kiest voor een koude bereiding.
Jus waterkers: breng licht gezouten water aan de kook en blancheer de waterkers. (hoe lang?) Giet af en mix met een scheut olijfolie en het sinaasappelsap. Kruid met peper van de molen en zeezout.
Garnituren: snij het brood in balkjes en gril (in de oven?)
Afwerking: Verdeel de warme of koude asperges op de borden. Lepel er wat saus over, geraspte sinaasappelschilletjes en de broodcroutons. Werk af met takjes waterkers.
- Waterkers heeft een zeer uitgesproken peperachtige smaak. Daarom wordt deze groente of salade ook veel verwerkt in mixen om ze een extra boost te geven. Ook zeer lekker in een soep of bij gegrilde ingrediënten.
Dit recept komt uit de Grote Groentenbijbel die nog altijd te winnen is.
Foto’s zijn van Heikki Verdurme