Zo breng je balans in teveel huishoudelijk werk en te weinig sporten

Hoe combineer je teveel huishoudelijk werk en te weinig tijd om te sporten?  Crossfit Coach Lieven Dewitte deelt ons zijn tips:

1 Terwijl je stofzuigt, loop je lunges

Maak van het stofzuigen een workout voor het onderlichaam. Doe een stap naar voren terwijl je de stofzuiger duwt, zodat uw voor- en achterbeen kunnen buigen terwijl u zich naar de grond laat zakken. Maak een hoek van 90 graden met beide benen, houd 70 procent van uw gewicht op uw voorste voet en houd uw borst omhoog. Houd vijf seconden vast, neem dan je achterste been en stap naar voren om de longe aan de andere kant te herhalen.

Lunges zijn ook geweldig als je dingen van de vloer moet oppakken, zoals speelgoed, schoenen of andere rommel.

2 Train de bilspieren tijdens het koken

Terwijl je rechtopstaat en je door de soep roert of een ei bakt train je de bilspieren. Strek met gestrekte voet jou been achter je. Hef 20 keer het been een paar centimeter op en neer. Herhaal dit aan de andere kant. Het doen van twee tot drie herhalingen op elk been is geweldig voor de achterkant van de dijen, heupen, hamstrings en core.

3 Terwijl je de was opvouwt, doe je squats

Plaats je mand met schone kleren op de vloer en in plaats van voorover te buigen om de items op te vouwen, hurk je in plaats daarvan. Ga met de voeten parallel op heupbreedte uit elkaar staan en steek de heup naar achter alsof je gaat zitten op een stoel. Buig de knieën totdat jouw heupplooi zich minstens onder kniehoogte bevindt.

4 Tijdens het afdrogen doe je aan kuitheffen

Je kan ‘calf raises’ doen terwijl je met de afwas bezig bent. Doe ten minste 20 kuitverhogingen, waarbij je met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staat en op de ballen van je voeten omhoog gaat, en dan terug naar beneden op de vloer laat zakken. Ideaal is als je daarbij op een kleine verhoging kan staan.

Actief blijven bevordert de bloedsomloop, smeert de gewrichten en verhindert dat je spieren wegkwijnen. Beweging is – naast slaap – de allerbeste gezondheidstherapie voor lichaam en geest.

 

5 Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren