Doe vandaag mee aan de gratis Laughter surprise party van jarige lachcoach Anja

Lachcoach Anja van de Leuvense Lachclub ‘De Stralende Lachertjes’ neemt je voor haar 50ste verjaardag mee op lachavontuur.  Het idee van haar Laughter Surprise Party kreeg ze tijdens een coaching met een klant: haar lach cadeau geven aan iedereen.  Een dag lachen in verschillende korte sessies zodat  iedereen de kans krijgt om de dagdagelijkse activiteiten even naast zich neer te leggen en even te ontspannen.

  Heb je er al eens bij stilgestaan welke gezonde effecten het lachen heeft?

  • Als je lacht dan ontspan je. Je bent in het hier en nu. Je hersenen komt tot rust waardoor je sneller kan relativeren.
  • Als je lacht dan versterk je je weerstand. Je wordt minder snel ziek.
  • Als je lacht dan verandert je gemoedstoestand heel snel. Stressmomenten lach je weg!
  • Als je lacht dan verhoog je je uithoudingsvermogen. Je spieren worden sterker, en je uithouding wordt langer door een betere ademhaling.
  • Als je lacht dan ontwikkel je een positieve verbinding met jezelf maar ook met anderen.

Om bovengenoemde effecten van het lachen echt te voelen, zijn er 3 voorwaarden nodig:

  1. 10 tot 15 minuten lachen
  2. Lachen vanuit je buik
  3. Onvoorwaardelijk lachen dus zonder redenen

In sessies van 20minuten laat Anja je kennismaken met de lachwereld. Leer te lachen met HA HO HE HI HU, ervaar de effecten van het lachen, geniet van elkaars lach, krijg de slappe lach in een unieke lachmeditatie en kom tot rust bij een diepe ademhaling.

Anja over de impact van lachen op haar eigen leven

“Er is veel veranderd sinds ik elke dag lach. Ik heb meer zelfvertrouwen om ideeën uit te werken tot acties. Ik kan stressmomenten gemakkelijker aan door gewoon even te lachen. Mijn relaties met mijn kinderen en mijn moeder zijn verbeterd. Er is veel rust in de relaties gekomen, toelaten van emoties mag en kan.  Vergis je niet, ik kan nog altijd K.O zijn van een slechte feedback, van een lastige situatie waarbij tranen komen.  Dan neem ik even de tijd om te lachen. Voel ik mij direct beter, ja, Is mijn probleem weg, neen, maar ik kan er op een andere manier naar kijken en vandaaruit de oplossing vinden.

Voel ik mij dan nog altijd even down, dan roep ik een Stralend lachertje op om even te lachen in ’t Park “Provinciaal domein van Kessel-Lo” waar we dan lach- en ademoefeningen doen. Als de zon van de partij is dan doen we ook nog een Zon-meditatie met de klinkers…je voelt nadien de energie zo door je lichaam”.

Meer info op de website van de stralende lachertjes en gelijknamige facebookpagina.

Inschrijven voor één of meerdere lachsessies doe je hier.

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren