De natuur geeft ons elke dag opnieuw en opnieuw en opnieuw en opnieuw. Wat geven wij terug?

Laat ons op deze dag van de Aarde met ons allen even stilstaan bij alle pracht en praal die de natuur ons in overvloed dagelijks schenkt. Beschouwen wij dat als 'natuurlijk' of de natuur als een lijk? Herstelcoach Veronika Rutten en natuurcoach Frank Polders blijven hoopvol maar zijn het unaniem eens: Herstel van Moeder Aarde is dringend nodig.

‘Moeder’ is een van de woorden met de allerhoogste vibratie. ‘Liefde’ is ook zo’n woord met diezelfde hoge energietrilling.  We zijn allemaal op deze aarde gezet door onze moeder.

Dankjewel, moeder. Ook aan onze andere moeder, Moeder Aarde. Wanneer we met Moeder Aarde in verbinding komen, leven we meer in balans. En toch ziet de mensheid deze moeder vaak als een onafhankelijk wezen, los van ons mensen en eeuwig goedgezind.   

Sommigen behandelen de aarde ronduit slecht, zonder respect, zonder rekening te houden met de gevolgen. Verbinden met Moeder Aarde zorgt voor genezing, zowel voor haar als voor ons.

Dat Moeder Aarde leeft, zien en weten we.  Eb en vloed, vulkaanuitbarstingen, het veranderen van de seizoenen en de groei en bloei in de natuur. Maar dat onze grote Moeder ook onze zorg nodig heeft, willen we soms liever niet weten.  Toch is het belangrijk te beseffen dat we net als ons eigen lichaam ook aan haar al onze zorg  geven en stoppen met ze te vergiftigen en te vervuilen. Als eerbetoon voor de onvoorwaardelijke liefde die Moeder Aarde ons geeft  schreef  CHANGER Carolien Flecijn alias Starangel een refrein dat ooit een volwaardige song wordt.

 

Laat ons vandaag beginnen met het herstel van onze Moeder Aarde

Niet alleen op deze  jaarlijkse dag van de Aarde moeten wij onze Moeder Aarde verzorgen.  We pleiten voor een dagelijks herstel en zijn  daar hoopvol in. We vonden het aangewezen om een herstelcoach en een natuuractivist samen te zetten voor een verbindend gesprek over dat nodige herstel van onze allergrootste schat.  Herstelcoach Veronika Rutten  interviewt natuurcoach   Frank Polders.  Frank voelde al van kindsafaan een diepe verbinding met de natuur. Hij zocht jaren naar de ideale plek in de natuur om zijn missie neer te zetten.  Hij vond die in Wambeek bij Ternat en creëerde er Aarde Oase waar hij zijn missie uitoefent. Al zijn opgedane kennis geeft hij graag door. Hij reikt tools aan doorspekt met de vele weetje en tips&tricks om je dieper te verbinden met de Aarde. Zijn wens is om anderen te inspireren, te verwonderen en te tonen wat de aarde ons allemaal biedt.  Van zodra hij die klik naar dankbaarheid ziet ontstaan bij de ander maakt  hem blij. “Op deze  feestdag van Moeder Aarde wil ik graag positief zijn maar toch voel ik me  triest hoe het is gesteld met de aarde,” aldus Frank.

 

Het is vooral voor de mensheid niet goed

dat het niet goed gaat met de aarde.

Frank Polders

Beleving en dankbaarheid

Frank leert mensen de ultieme beleving in de natuur te beleven. “Genieten is hier in Aarde Oase niet met biefstuk, frieten en een pint maar de herontdekking van wat de natuur ons te bieden heeft.  De natuur beleven gaat om diep ervaren. Van zodra je dat gevoel ontdekt kan het niet anders dan dat dankbaarheid volgt”, aldus Frank.

Ook wij zijn natuur. De aarde is natuur maar ook wij zijn natuur. Vroeger liep de aarde ook onder water.  De aarde heeft er zelf niet zoveel last van orkanen, klimaatopwarming. De aarde zal altijd recupereren. De mensheid niet.

In het video interview gaat Frank daar dieper op in. Interessant!

Meer dan ooit is de mensheid bewuster en betrokkener. Zo zijn er de plukboerderijen, is er de bio landbouw. Een beweging die goed bezig is.

 

Frank’s oproep voor komende dagen is je te laten verwonderen tijdens je ontbijt

Wees bewust van het groeiproces  van alles wat je in je mond stopt tijdens je ontbijt.

Eet je een boterham of muesli? Zie de tarwe uit de grond schieten, groeien en bloeien.

Idem met de aardbeien in de jam of fruitsalade.

 

Uit een eerder interview met Polly Higgins, advocaat van de aarde citeren we graag een paar quotes ter inspiratie en verduidelijking:

Wat we de aarde aandoen, doen we onszelf aan.

 

 

 

 

 

Méér lezen? Zie eerder artikel  Moeder Aarde is de Moeder der Moeders van alles en iedereen, onze MA (ginadegroote.be)

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren