Michael Niclaus: “God bestaat, Hij ziet me graag, ik vond rust bij Hem”

 

Sinds zijn 15de is alcohol de rode draad in het leven van Michael Niclaus. Hij dronk dan zijn eerste glas, werd verslaafd, tien jaar later besliste hij om er definitief mee te stoppen. Als ervaringsdeskundige helpt hij nu mensen om hun alcoholverbruik in vraag te stellen en er helemaal mee te stoppen. Michael is blij met de veranderde tijdsgeest van nu.  Alcohol is nog altijd aanwezig maar mensen zijn veel bewuster geworden van de gevaren ervan en er wordt respectvoller gereageerd als er iemand eens niet wilt drinken.

Met voordrachten, lezingen en workshops verkondigt hij zijn missie rond alcohol. Hij schreef al meer dan tien boeken en lanceerde onlangs zijn recentste “Verslaving eindigt waar inzicht begint”. Ook geeft hij individuele begeleiding.

Als je in het leven je grenzen kent

ga je niet zozeer een probleem hebben met alcohol

Zijn initiële overtuiging was dat hij zich zonder alcohol niet kon amuseren. Hoe langer Michael nuchter was hoe meer emoties er naar boven kwamen. Hij zag in dat er veel angst voor afwijzing was en dat hij met trauma’s kampte. Hij ontdekte dat veel mensen met problemen vaak gevoelige mensen zijn. Mensen die hun behoeften en hun grenzen niet goed kennen en daardoor over hun grenzen laten gaan. Dàt was de conclusie na vijf jaar intensief mensen coachen.

En toch wrong er nog veel na vijf jaar nuchter zijn. Hij voelde een leegte waarin een diepe pijn vastzat. Liefdesrelaties bleven niet duren. Hij cijferde zich volledig weg en verwachtte dat de ander alles zouden oplossen. Tot hij God leerde kennen. HIJ nam alle pijn weg waardoor Michael zich op een volwassen manier kon openstellen voor een relatie. Twee dagen erna leerde hij Stefanie kennen die dan uiteindelijk zijn vrouw werd.

Na 5 jaar vroeg ik eindelijk aan mijzelf?

Wat wil ik?

Wat wilt het leven van mij?

Sinds hij God heeft leren kennen stapt Michael gelukkig en gezwind door het leven. Hij licht toe: “Tot 1800 stond GOD centraal in de mensen hun leven. Hoe verder mensen weg zijn van GOD, hoe meer problemen er zijn. Het geloof werd zowat vervangen door de wetenschap maar daar is geen zingeving terug te vinden. Alle apps op zijn smartphone maakten plaats voor de bijbel, voor Michael is dit een boek van bevrijding. Als je de bijbel snapt, heb je geen angst. Mensen neigen steeds om slechte keuzes te maken, ze zijn verslaafd aan geld, succes waardoor ze lijden. Hij wil de wijsheid van het evangelie gaan verspreiden samen met zijn gezin.

 

Uw wil zal geschieden, vroeger was het altijd ‘mijn’ wil geschieden

 

De CHANGE-tips van Michael

 

  • De meeste jongeren vinden de eerste slok alcohol absoluut niet lekker, drink zeker niet onder groepsdruk verder.
  • Soort zoekt soort. Omring je met mensen waar je je goed bij voelt.
  • Wil je geen alcohol drinken? Zoek dan niet de verleiding op maar vervoeg je bij gelijkgestemden.
  • Blijf steeds trouw aan jezelf en aan je gevoel.

 

Bovenstaande tekst is slechts een voorsmaakje van het volledige interview met Michael Niclaus. Bekijk het helemaal want je wordt ongelooflijk geïnspireerd!
Michael Niclaus is één van de 25 CHANGERS uit de CHANGE-Stories. Wekelijks krijg je een nieuwe ‘CHANGE-Story’ te zien Krijg je graag toegang tot alle 25 in één keer dan is er aanbod nog geldig. Je bekijkt alles dan op jouw tempo, op het moment dat jou het best uitkomt  

 

In de CHANGERS-Gids vind je alle details en contactgegevens. Kijk zeker ook naar onze eerdere interviews met Michael Niclaus.

 

Openhartig – Ontroerend – Optimistisch                   

 

The more CHANGERS, the better our world.

Together we change this world!

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren