Christel Stevens ultieme tip: “Met een minimum aan energie een maximaal resultaat behalen”

Het wekelijks thema in de CHANGE-Community is ‘Voeding als medicijn”. Een ideaal moment om het interview met Christel Stevens uit de reeks CHANGE-Stories te publiceren.

 

Christel is ingenieur in voeding, natuurdïëtiste, grondlegger van de 3-is-One methode, healthy body, brain & heart, waarmee ze zo veel mogelijk mensen wil helpen bij overgewicht of andere chronische gezondheidsklachten. Haar methode is gebaseerd op vijf pijlers waarvan voeding er één is. In dit interview gaat het uitgebreid over de 5 pijlers van haar methode. Ze leert je dat je lichaam, brein en hart voedt met bewegen, voelen, eten, ademen en rusten. De kracht van haar programma’s zit in de structuur en de hierbij horende uitgeschreven en gefilmde begeleiding.
Als ingenieur staat Christel erop dat alle inspiratie die ze gebruikt wetenschappelijk is onderbouwd. Vroeger werkte ze in de veevoederindustrie en in een snoepfabriek.  Ze zag dat de dieren goede voeding kregen want gezonde dieren zijn economisch interessant. Helaas zijn zieke mensen dat ook en daar wilde Christel verandering in brengen. Eenzelfde gevoel van onbehagen had ze bij het zien van de overvolle camions met snoepgoed voor internationale export. “Wie gaat dit in hemelsnaam allemaal in hun lichaam stoppen” vroeg ze zich af.  Meerdere van dergelijke inzichten leidden tot haar herbronning. 15 jaar lang studeerde en verdiepte ze zich in  de orthomoleculaire geneeskunde en voedingsleer.

Christel haar verhaal is het zoveelste in de rij die bewijst dat een succesvolle carrière niet het meest doorslaggevend is voor een gevoel van vervulling.  Betekenisvol zijn, een bijdrage leveren aan een betere, gezondere wereld geeft haar wel die vervulling. De innerlijke strijd van vroeger is weg. Doch zijn er ook nu uitdagingen, zo slorpt haar missie haar op dit moment helemaal op. Dus streeft ze zoals ze aan haar cliënten leert naar een betere life-work-balans.

Haar grote droom is tijd vinden om zich te gaan verdiepen in eetbare bloemen.

Haar lievelingsquote is die van Aristoteles omdat die haar visie op gezondheid en vitaliteit weergeeft:

“Het geheel is meer dan de som der delen”

Bovenstaande tekst is slechts een voorsmaakje van het volledige video interview met Christel Stevens. Bekijk het helemaal want je wordt ongelooflijk geïnspireerd! Christel is één van de 25 CHANGERS uit de CHANGE-Stories. Wekelijks krijg je een nieuwe ‘CHANGE-Story’ te zien.

Meer over Christel Stevens en haar contactgegevens  vind je in de CHANGERS-Gids. Bekijk zeker ook alle interviews met haar, ze zijn zo waardevol voor ieders gezondheid.

 

Openhartig – Ontroerend – Optimistisch                   

 

The more CHANGERS, the better our world.

Together we change this world!

 

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren