Play the game en win Game Over, het kersverse boek van Matthias Dewilde

Deze week leggen we de CHANGE-boekenvraagjes voor aan auteur Matthias Dewilde die het boek Game over schreef. We mogen twee exemplaren weggeven aan de meest inspirerende antwoorden op de wedstrijdvraag onderaan. Je hebt één week de tijd om mee te doen.

Wat was jouw big WHY voor het schrijven van dit boek ?

Ik voelde dat veel gamers het moeilijk hebben om hun game/schermgedrag in balans te houden. Ook dat het lastig is voor ouders  hoe hiermee om te gaan en dit in goede banen te leiden. Er is nog veel onduidelijkheid over problematisch gamen/gameverslaving, aanpak en preventie. Met mijn boek bied ik praktisch advies en hoop.

Wat is de kernboodschap van jouw boek?

Sommige jongeren (vooral introverte, intelligente jongens) zijn gevoeliger voor problematisch gamen en gameverslaving dan anderen. Als ouder kan je hen helpen het gamen – en hun leven – in evenwicht te krijgen. Dit door de onderlinge ouder-kind band te versterken, duidelijke grenzen af te bakenen (incl. schermvrije momenten) en hen stap-voor-stap succeservaringen te laten opbouwen in het leven buiten het gamen.

Had je één of meerdere inzichten tijdens het schrijfproces?

In het begin had ik het heel moeilijk om te starten omdat ik de lat voor mezelf zo hoog legde. Ik wou dit het beste boek ter wereld maken over het aanpakken van gameverslaving. Maar dit werkte enorm verlammend, met als gevolg dat het schrijven heel traag vooruitging. Pas toen ik de focus verlegde naar ‘als het boek ook maar 1 persoon kan helpen, dan is het al een succes’, voelde ik terug veel meer ademruimte en vrijheid om voluit en vaker te schrijven.

Wie moet jouw boek absoluut lezen?

Als je gamers in huis hebt en beter wilt begrijpen waarom ze zo graag gamen en hoe je als ouder (of leerkracht, hulpverlener,…) het game en -schermgebruik in balans kan houden

Wie is Matthias Dewilde in een aantal kernwoorden?

Authentiek. Gedreven. Denker. Begripvol. Luisterend oor. Stille waters, diepe gronden.

Heb je een ultieme CHANGE-tip?

Het leven is een marathon, geen sprint. Focus op kleine vooruitgang, niet zozeer op de snelheid.

Het boek dat jouw leven veranderde?

De 4-urige werkweek van Tim Ferriss is één van de eerste boeken die me heeft doen nadenken over het leven en persoonlijke ontwikkeling.  Ferriss boodschap is simpel en inspirerend:

Vergeet het oude concept van hard werken tot aan je pensioen en stel je spannende levensplannen niet uit

Wat is volgens jou de definitie van een CHANGER?

Iemand die een positieve invloed wilt uitoefenen op de wereld, hoe klein of groot dit ook is.

Wedstrijdvraag

Wat heb jij geleerd van je kinderen?

Je hebt één week de tijd om mee te dingen naar de twee exemplaren van ‘Game over’ die we mogen weggeven aan het antwoord dat ons het meest raakt. Stuur je antwoord naar onze wedstrijdpagina.


Het boek is te koop via  Pelckmans Uitgevers, Bol.com en Standaard Boekhandel. Méér info op gamechangers.be/game-over-boek

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren