Pianist Patrick De Smet en Carolien Flecijn unaniem over het muzikale experiment op deze ‘Pianoday’: “Tijdloos in een oneindige ruimte ZIJN”

CHANGE houdt ervan om gelijkgestemden samen te brengen en hun krachten te bundelen. Op deze internationale dag van de piano nodigden we  CHANGERS Patrick Frans Desmet en zangeres Carolien Flecijn uit om plaats te nemen aan Patrick’s piano. Een piano telt 88 toetsen en zodus wordt wereldwijd elke 88-ste dag van het jaar tot ‘Piano Day’ uitgeroepen.  We waren benieuwd wat er uit die 88 toetsen zou ontstaan en het resultaat mag er zijn. Vanuit het niets ontstond magie.
Zowel Patrick als Carolien dromen van een grote doorbraak om vele harten te raken met hun muziek.  Hopelijk brengt dit artikel hen weer een stapje  dichter bij de realisatie van die droom. Kijk, luister en ervaar vooral wat hun muziek met je doet.  Deel dit zoveel mogelijk.
We vroegen beiden om een reactie, zie onderaan. Ook kan je Patrick’s muziek winnen.

Carolien Flecijn: “Ik kwam binnen en voelde onmiddellijk een intense verbinding. Patrick heette me welkom met een mooie improvisatie van de energie die hij bij mij voelde vooral rond zijn hartstreek, alsof zijn hart zich onmiddellijk opende.

 

Hij zocht iets op in een boek om met me te delen en vooraan stond…. Raphael 333. We voelden beiden dat mijn sterrenkindje Raphael ons samen had bracht  met Gina De Groote en We are the CHANGE als tussenpersoon.   Gina had het idee om met CHANGERS iets speciaal te doen ter gelegenheid van de International Piano Day.  
“Onze harten waren intens verbonden en konden ons helemaal overgeven aan de muziek in het moment . Niks was gerepeteerd of op voorhand afgesproken. De muziek stroomde door ons lichaam en wij gaven het klank en gevoel . Dit is wat ik het liefste doe . Improvisatie vanuit verbinding met ons hart en zo de klanken laten stromen . Patrick speelde twee welkomstliedjes, eentje voor mij en eentje voor Raphael. Dat intense gevoel is bijna niet te beschrijven.  Tranen van dankbaarheid, van verbinding  en van onvoorwaardelijk ontvangen stroomden in overvloed. Daarna was het aan  Patrick en mij.  Hij  begeleidde mij op de piano en ik gaf me over aan de klanken die door mij kwamen . Het EEN worden van de zang en de piano was een kippenvelmoment, wat rust en verbinding gaf . Je zo een  voelen met alles wat is, de muziek en elkaar is een prachtig cadeau als je in overgave durft te gaan .  Patrick is een fantastische pianist, Wat ben ik dankbaar voor deze kans, een van overgave en verbinding . Voor herhaling vatbaar ♥️“.
Het EEN worden van de zang en de piano was een kippenvelmoment, wat rust en verbinding gaf .
Je zo een  voelen met alles wat is, de muziek en elkaar is een prachtig cadeau als je in overgave durft te gaan .
Patrick Frans Desmet: “Ik speel dagelijks piano.  Dat is voor mij een primaire behoefte. Het was wel lang geleden eens  te spelen voor iemand. Als mensen zoals Carolien er voor  openstaan is dat een mooi moment, een hemels geschenk. Voor haar, voor mij, voor iedereen. Delen, ondersteunen en be-geleiden naar je ZELF, naar een universeel bewustzijn. Het brengt rust en geborgenheid. Wat we nu wel kunnen gebruiken. 
Patrick schenkt graag  een memorystick met drie albums weg  twv 50 euro. Wedstrijdvraag: Lees, luister, kijk en vooral VOEL en stuur ons een beschrijving van dat gevoel naar onze wedstrijdpagina.
Een magisch moment dat goed voelt omdat je laat ZIJN wat IS, onvoorwaardelijk. Jij, de anderen,  het universum,  samen EEN.

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren