Tine De Valck wil dat iedereen dit weet: “Magnesium is hét powermineraal”

 

Heb jij ook het gevoel dat je niet soepel uit je bed kan opstaan, laat staan zonder stramheid de trap kan afdalen? Heb je vaak krampen in je voeten of benen? Of rusteloze benen? Kreeg je al diagnose van artrose in je lichaam?

Je kan deze fysieke ongemakken altijd ombuigen met passende adviezen. Ik geloof in het herstellend vermogen van ons lichaam. Let’s do it!

De rol van magnesium

Magnesium is een mineraal dat een centrale rol speelt in alle biologische lichaamsprocessen. Het is hét sleutelelement onder de mineralen. Het speelt een belangrijke rol in de coördinatie van alle overige minerale stoffen in ons lichaam. Een tekort belemmert onder andere de opname van calcium.

Magnesium is verantwoordelijk voor het soepel functioneren van ons spierstelsel. Ook voor de stofwisseling en de botstructuur is het mineraal onmisbaar. Ons zenuwstelsel schreeuwt om magnesiumsuppletie, gezien de vele vormen van stress (zoals angst, onzekerheden, electrosmog) waar we mee te maken hebben.

Zelfs al ben je overtuigd dat jij evenwichtig en gezond eet kan dit mineraal onvoldoende aanwezig zijn. We moeten jammer genoeg vaststellen dat onze voeding mineraalarm is door de versnelde productieprocessen en groter wordende straling (WiFi, schotelantennes, 5G …).

Ervaring

In mijn praktijk is het een vaak terugkerend thema in de behandeling van pijnlijke voeten, jicht, artrose, hielspoor enz. Je leest er meer over in stap 4 van mijn boek ‘in 10 stappen ontdekken wat je voeten je willen vertellen’, zie www.hikimo.be/boek.

Enkele tips die ik vaak adviseer aan klanten:

  • Eet voldoende groene (blad)groenten (liefst biologisch), rijp fruit (bananen!), noten en pure chocolade.
  • Drink voldoende water.
  • Beweeg elke dag voldoende en mild.
  • Vul je voedingspatroon aan met hoogwaardige voedingssupplementen en/of gebruik magnesiumzouten voor een (voet)bad of -olie om je lichaam mee in te smeren, in overleg met je therapeut.

Méér over Tine De Valck haar missie, boek en contactgegevens vind je in de CHANGERS-Gids

 

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren