Kerst bij Thérèse Derwael

Oosterse filosofie en wijsheid fascineerden Thérèse reeds als prille tiener. Ze vond er manieren in die de fysieke, mentale en spirituele gezondheid ondersteunden en bevorderen op natuurlijke wijze. Thérèse helpt KMO's groeien in HR-materie. Begeleidt professionals naar vervulling. Boost Werk & Leven met Klassieke Feng Shui.

Wat betekent Kerst voor jou Thérèse?
Kerst heeft voor mij in de loop van de jaren heel wat verschillende betekenissen gekregen. In mijn jeugd was Kerstmis voor mij de vreselijkste dag van het jaar. Eentje om van de kalender te schrappen. Mijn vader zag zijn kans om dan zijn boekhouding bij te werken en gebruikte de leefruimte als zijn kantoor. Mijn moeder stond dan in de keuken aan de potten – wat ze hartsgrondig haatte – en was daardoor altijd slechtgezind.
Vrienden bellen ging niet omdat die allemaal gezellig samen kerst zaten te vieren. Toen ik begon te werken, was ik altijd jaloers op mensen die op Kerst mochten werken. Wat had ik graag met hun geruild. Op een gegeven moment zijn we met een aantal vrienden Kerst gaan vieren. Mensen die ik had leren kennen tijdens een Mexico-reis. Om beurt vierden we bij iemand thuis. Indien nodig kon er ook overnacht worden. Kerst kreeg eindelijk een betekenis.  Het werd een jaarlijks moment van  voor elkaar koken, ieder nam een gerechtje voor hun rekening.  De organisatie van wie welk deel van het menu zou koken was al een beleving op zich. We genoten ervan om elkaar te verrassen.
De avond zelf was vooral  gezellig samenzijn, én grappen maken.  Super leuk is de quiz waarbij de laatste vraag  een gok was  wat het nieuwe jaar in petto zou hebben. Het jaar erop evalueerden we de uitkomst.  Welke voorspelling kreeg de meeste punten? 
Dit prachtige samenzijn, ons eigen kerstverhaal doen we nu al 20 jaar met dezelfde mensen. Door de  Corona-maatregelen, verscheen meteen weer dat beeld van de eenzame Kerstdagen uit mijn jeugd. Gelukkig ben ik nu geen kind meer dat zich moet plooien naar de gewoontes van haar ouders en zijn er alternatieven.
Dus wat is jouw alternatief vanavond?
Een vriendin die in Nederland woont zou bij mij komen logeren. Maar door de nieuwe maatregelen in Nederland kwam dat op de helling te staan. 
Op Kerstavond wordt het een online aperitief met de bende vrienden. Ik zal dan bij mijn favoriete nichtje en haar gezin zijn. Omwille van de avondklok kan ik maar tot 23 uur blijven.  Misschien log  ik van thuis dan weer in om met de bende de nachtklok te halen en de avond af te sluiten met een online aperitief.
Wat wens je jezelf toe, je geliefden, de wereld en andere CHANGERS?
Mezelf: heel veel innerlijke rust, groei, (zelf)liefde en vrede met zichzelf en anderen.
Mijn familie:  hetzelfde, veel samenhorigheid, wederzijdse steun en aanmoediging.
De wereld: er zijn voor elkaar. Elkaar als mensen en als gelijken zien, los van alle kleuren, talen, religies, achtergronden
CHANGERS:  heel veel (zelf)liefde, moed, samenhorigheid, groei, kruisbestuiving, (zelf)inzicht, reflectie, steun en aanmoediging

 

Is er nog iets dat je graag wilt toevoegen?
Als 2020 mij iets geleerd heeft, dan is het toch wel flexibiliteit, veerkracht en aanpassingsvermogen.
En ook loslaten en weer verwelkomen, onszelf weer ontdekken, (her)uit te vinden, vernieuwen en weer zaadjes planten.  

 

Méér  over het mooie werk van Thérèse op www.vitalfengshui.be

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren