Beschouwingen van holistisch arts dr. Eduard Vanden Bogaert over Corona: het virus en de crisis.

Holistisch arts dr Eduard Vanden Bogaert licht het Corona-virus en crisis toe aan de hand van 11 beschouwingen.

In het eerste deel gaf dr Eduard Vanden Bogaert zijn visie op de historiek, overtuigingen, feiten en de beleving van het Corona-virus. Vandaag licht hij 6 extra beschouwingen toe .

Het onvermogen

De onmenselijke levensstijl in China biedt geen ruimte voor een brede, diepe en vloeiende, vitale ademhaling, teken van harmonie. Voor een groeiend aantal mensen wordt het stilaan onmogelijk om te voldoen aan de weerzinwekkende gedragscodes die hen worden opgelegd.

Artsen en verzorgers zijn, ondanks al hun goede wil, niet in staat om een groot deel van de ernstig zieke mensen effectief te verzorgen, zelfs niet in hun eigen gelederen. Bovendien zien ze zich genoodzaakt bepaalde groepen mensen op te offeren: dissidenten, ouderen, zieken die handenvol geld kosten, mensen met een beperking. Als dat geen herinneringen oproept aan onfrisse praktijken uit een duister verleden.

Virussen hebben een uitzonderlijk vermogen tot mutatie en massale voortplanting.

De kans bestaat dat het coronavirus in Europa reeds gemuteerd is.

Het volk is niet bij machte om het reis- en internetcommunicatieverbod te negeren, maar dat maakt het wel onmogelijk om relaties te onderhouden (echtelijke, familiale, vriendschappelijke, economische, enz.), terwijl relaties levensnoodzakelijk zijn. Met de opgelegde zelfisolatie kunnen koppels, gezinnen en families niet anders dan alle niet-opgeloste, huidige en transgenerationele moeilijkheden (trauma’s, conflicten, geheugens van gevangenschap, opsluiting, mishandeling, enz) onder ogen te zien, en dan nog wel abrupt, onverwacht en achter gesloten deuren. Toeval of niet, naar verluidt zou het aantal echtscheidingen in Wuhan in de nasleep van de Chinese crisis torenhoog oplopen.

De farmaceutische industrie is niet in staat om snel effectieve antivirale middelen, monoklonale antilichamen, vaccins of andere medicijnen te verstrekken, en binnenkort geraken de voorraden uitgeput, zelfs van de in China geproduceerde koortswerende middelen.

Nu de industrie stil ligt, is ze niet in staat om maskers, beschermende kleding, ziekenhuisapparatuur en diagnostische kits in afdoende hoeveelheden aan te leveren. In bepaalde geneesmiddelenfabrieken worden werknemers verplicht over te werken om een voorraadtekort te voorkomen.

Regeringen en overheden slagen er niet langer in hun bevolking een veilig gevoel te schenken, zelfs wanneer ze hun woorden wikken en wegen. Het vertrouwen is zoek. Europa heeft slechts voor 4 maanden voorraden van essentiële geneesmiddelen (hormonen, “anti-kankermedicijnen”, koortswerende middelen, …), die voornamelijk in China en India worden geproduceerd.

De gedragingen

Op 31 december 2019, een maand na het eerste officiële geval, brachten de Chinese autoriteiten de WHO  op de hoogte.

Dit nieuwe SARS wordt gekenmerkt door hoge koorts, rinitis, droge hoest en soms besmettelijke diarree en dyspnoe die kunnen leiden tot een ernstig acuut respiratoir syndroom als gevolg van een typische virale longontsteking.

Personen die als kwetsbaarder worden beschouwd en als dieren in kuddes leven, d.w.z. degenen die het grootste risico lopen om de ziekte te ontwikkelen en te sterven (kinderen, gehandicapten, werknemers, arbeiders, gevangenen, ziekenhuispatiënten, ouderen en dragers van andere ziekten), worden afgezonderd in ruimtes waar ze geen toegang hebben tot verse lucht en hen het recht op vrijheid van meningsuiting en vrij verkeer wordt ontnomen. Volgens officiële wereldbronnen zijn al meer dan 5.000 van de meest kwetsbaren overleden en zijn er waarschijnlijk meer dan 150.000 mensen besmet. In 119 landen buiten China stijgen het aantal besmettingen en het dodental explosief (Hongkong, Macau, Taiwan, Zuid-Korea, de Filippijnen, Japan, Israël, Iran, Italië, Spanje, Frankrijk). Nieuwe haarden doken op in ziekenhuizen en gevangenissen (400 gevallen).

Zuid-Korea werd de grootste haard buiten China met 8.162 officieel vastgestelde gevallen (w.o. 150 leden van de Shiwcheoni Kerk van Jezus, die tijdens de diensten werden besmet), en lijkt nu ook te piek van de curve te hebben bereikt, met meer genezingen dan nieuwe gevallen. Na de eerste twee sterfgevallen van Europeanen werd in Noord-Italië, dat door Chinese toeristen wordt overspoeld, het carnaval van Venetië afgelast en de openbare plaatsen in 11 steden gingen dicht. Over de secundaire sterfgevallen ten gevolge van deze gezondheidscrisis, d.w.z. alle andere spoedgevallen of zelfmoorden van mensen die aan hun huis gekluisterd zijn zonder inkomen, wordt in alle talen gezwegen, maar volgens de laatste berichten is het dodental explosief gestegen.

In China is de verkoop van koortswerende middelen via de apotheek verboden, zodat mensen genoodzaakt zijn naar het ziekenhuis te gaan. De ziekenhuizen hebben meer ernstige zieken dan bedden en zien zich gedwongen de hopeloze gevallen door te sturen naar plekken waar laatste zorgen worden toegediend, terwijl ‘verdachte’ patiënten in goede toestand naar plaatsen worden doorverwezen waar ze manu militari worden opeengehoopt en vastgehouden en waar besmetting in de hand wordt gewerkt voor bijna de helft van de aanwezigen. Uitgeputte verzorgers, zoals arbeiders aan een lopende band (Taylorisme), krijgen de tijd noch om te eten, noch om te drinken of zelfs naar het toilet te gaan en dragen dan maar een luier tijdens hun dienst. Omwille van de slinkende voorraden wisselt het personeel van materiaal eens om de 4 tot 8 uren, waardoor het risico op besmetting toeneemt. Bij sommigen slaan de stoppen door, anderen plegen zelfmoord, maar statistieken hierover worden niet bijgehouden. Honderden militaire artsen werden opgevorderd.

41,3% van de patiënten geraakt besmet in het ziekenhuis. 26% gaat naar intensieve zorgen. 47% heeft ademhalingsondersteuning nodig. 4,3% overlijdt, en niet de 2 tot 2,2% in de officiële cijfers. Daarom worden patiënten in Europa met aandrang verzocht niet naar de dokter of naar de spoed te rennen, maar hun huisarts op te bellen.

Patiënten uit ontwikkelingslanden waar tests niet voorhanden zijn, niet-geteste, asymptomatische, gezonde dragers van het virus en 50 tot 70% van de besmettelijke dragers die met de commerciële diagnosetest vals negatief worden bevonden, blijven gewoon thuis of worden terug naar huis gestuurd naar hun familie. Zorgverleners met symptomen die niet altijd recht hebben op een test, moeten 7 dagen na het wegvallen van de koorts – terwijl ze nog besmettelijk zijn – opnieuw aan het werk wegens gebrek aan personeel. Een nieuwe detectiemethode zorgde ervoor dat de slachtofferaantallen in China de pan uit swingden en er onrust uitbrak op de aandelenmarkten.

De 3 kernwerkwoorden i.v.m. de functie van het ademhalingsstelsel zijn ademen, inhaleren van levenslucht (zuurstof) en uitblazen van (je laatste) adem (koolstofdioxide). Eén positief neveneffect van corona is dat de lucht in China en de rest van de wereld al lang niet meer zo zuiver is geweest… Hoe meer de kwaliteit van de lucht verkwikkend is op fysiek, energetisch, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, hoe meer de ademhaling ruim, diep en harmonieus kan zijn.

Eén positief neveneffect van corona is dat de lucht in China en de rest van de wereld al lang niet meer zo zuiver is geweest

Voor de festiviteiten werden in China 283 miljoen reistrajecten opgetekend, genoeg voor heel wat beroering en dodelijke besmetting in de lucht. Dagelijks worden temperatuurcontroles uitgevoerd op reizigers die terugkeren naar de stad en naar hun werk.

Als nooit tevoren sinds Mao Zedong, is Xi Jinping erin geslaagd om de macht te centraliseren. De LOYALITEIT van de ambtenaren is ongeëvenaard en wordt afgedwongen middels een systeem van drastisch toezicht en strenge sancties door lokale disciplinaire inspectiecommissies. Particuliere initiatieven zijn verboden. Sociale bijstand kan alleen worden verleend door de aangesloten organisaties van de Staatspartij.

Kritiek op het regime, of zelfs humoristische allusies via het net, worden afgestraft met geweld, repressie, censuur en afzondering en zelfs met ontzegging van alle internetdiensten (banken, boekingssites, webshops, …).

Er werd een rijverbod ingesteld en straten werden afgezet met controleposten waar pasjes en lichaamstemperatuur worden getest. Uitgangen werden bewaakt door drones en luidsprekers weerklonken op straat met de boodschap : “Blijf alsjeblieft binnen!”

Mondmaskers, zelf opgelegde quarantaine en opsluiting zijn sinds 23 januari verplicht in ziekenhuizen, thuis, in scheepshutten en plaatsen die als concentratie- en noodonderkomen worden gebruikt (sporthallen, stadions, expohallen, hotels, enz.) om besmetting van of door anderen te voorkomen, allemaal elementen die indruisen tegen de aard en het wezen van het ademhalingsstelsel.

Dit soort gedragingen kunnen alleen maar bijdragen tot een verergering van het conflict van ontbering van verse lucht en vrij verkeer. De weerzinwekkende atmosfeer van dergelijke plaatsen, zwaar beladen met doodsangsten, biedt alles behalve de vitale energie (prâna) die nodig is voor het goed functioneren van het menselijk lichaam. Hoesten, dyspnoe en ademnood kunnen alleen maar erger aanvoelen wanneer er bovendien geen enkele kier open wordt gelaten om verse, levende lucht te laten doorstromen naar de luchtwegen en longblaasjes.

Wanneer censuur dodelijk wordt!

Van zodra het gerucht de ronde deed, brachten statistici van de Japan Times aan het licht dat een leger van censoren de Chinese sociale netwerken (WECHAT & WEIBO) meteen gingen censureren. De Chinese zakenman Hu Li zag zijn WeChat-account in Duitsland geblokkeerd omdat hij het woord “mislukking” had gebruikt in verband met de aanpak van de crisis door de regering. Zelfs het pro-democratische volkslied van Hong Kong “Do you hear the people sing” werd van het net gehaald. 351 internetgebruikers die video’s van de noodtoestanden in ziekenhuizen of “geruchten” op het net plaatsten, zoals Fangbin, werden gearresteerd en zijn vervolgens verdwenen. De wereld die nog niet zo heel lang geleden te lang de ogen sloot voor de concentratiekampen en de nazi-propaganda, lijkt de belangrijke les van toen te zijn vergeten.

De Chinese media mogen slechts 40% van de informatie die ze verspreiden aan het coronavirus wijden. Het Ministerie voor Propaganda stuurde 300 journalisten van de staatsmedia richtlijnen die eisen dat ze “ontroerende verhalen over eerstelijnsgezondheidswerkers” brengen die “harten kunnen verwarmen”. Sinds het virus vanaf begin maart ook in het Westen zijn opmars maakte, werden gegevens over de evolutie van het Coronavirus in China schaarser.

Religieuze gebedsplaatsen waar 1000 mensen binnen kunnen, werden gesloten. Paus Franciscus gaf zijn zondagse zegen niet voor een menigte op het Sint-Pietersplein, maar via een videolink. Saoedi-Arabië sloot zijn grenzen voor de vele buitenlandse pelgrims die jaarlijks naar Mekka komen. Disney sloot zijn attractieparken in Azië en ook Disneyland Parijs moest eraan geloven. Ook in Europa, gaan deuren van scholen en openbare plaatsen dicht. Grote sportevenement worden geschrapt. Draconische maatregelen worden getroffen in de schijnbaar ijdele hoop verspreiding van het virus tegen te gaan. Hier en daar noteren we onsamenhangende gedragingen: in Frankrijk gingen de gemeenteverkiezingen door, terwijl scholen, hotels, café’s, restaurants, kleinhandels, sportzalen, theaters en bioscopen dicht moesten. Er zijn zelfs burgemeesters die koppels verbieden om elkaar te kussen of te omhelzen in openbare gelegenheden op straffe van boete.

De identiteit

Virale longontsteking met Coronavirus COVID 19

Chinese onderzoekers hebben met succes het RNA van het Coronavirus gesequencet, benoemd en trots gedeeld met hun tegenhangers over de hele wereld.

Voelt iedereen zich een uniek mens?

Communiceren doen we allemaal via dezelfde lucht.

Als je dat beseft, weet je hoe krachtig het expressievermogen is van onze adem, van het woord van de verbondenheid van alle leven.

Het zit kaballistisch in de naam van het virus verscholen: wij zijn wezens die een kroon waardig kunnen zijn, als we ons maar bewust blijven van de eenheid en verbondenheid met alles en iedereen, alleen al door de lucht die we allemaal in- en uitademen, en beseffen dat elke houding die we ons aanmeten op eender welk moment invloed uitoefent op wat er elders gebeurt.

Het doel

Sommigen denken, terecht of onterecht, dat dit virus door mensenhanden werd gecreëerd met het oog op een mondiale genocide om een eind te maken aan de ongecontroleerde demografische groei. Complottheorie of waarheid? Eén ding is zeker, dergelijke visie verloochent de nagenoeg grenzeloze capaciteit van de mens en van de natuur om dergelijke snode plannen te dwarsbomen.

Waar we niet van doodgaan, worden we sterker van. De taal van het lichaam drukt zich uit onder de vorm van pijn. Datgene in onze omgeving wat ondraaglijk is en wat we niet onder woorden kunnen brengen, daar gaan we mondjesmaat aan dood.

Het Coronavirus brengt nieuwe informatie naar ons ademhalingsstelsel opdat het kan muteren en aan de mutanten het vermogen verleent om te durven zich roeren, praten, bewegen, de warme en hartverwarmende levensadem te ontvangen.. Ons losmaken van de commercieel-industriële slavernij en de dictaturen die ons de vrijheid ontnemen om gelukkig te leven, van lucht en omgeving te veranderen en te gaan en staan waar we maar willen wanneer ons hart het ons influistert.

Onderzoekers ontwikkelen nieuw onderzoek en doen nieuwe ontdekkingen, maar ze beseffen dat ze weinig kunnen ondernemen als ze oog in oog staan met het myco-bacterio-virale rijk en zijn duizelingwekkende reproductievermogen.

Het is een illusie te denken dat de mens de controle heeft over de natuur of het klimaat, die het ons op talloze manieren laten zien.

De zin

Oftewel: het gezond verstand dat erachter schuilt.

Overal ter wereld waarschuwen klokkenluiders voor de rampzalige gevolgen van de opwarming van de aarde en de klimaatverandering, ontbossing en industriële vervuiling. Mensen treden naar buiten en laten hun stem horen, soms met gevaar voor eigen leven en vrijheid. Inmiddels blijven China, de VS en Brazilië, de grootste vervuilers van de planeet, hun economische dictatuur opleggen.

In een mum van tijd slaagt het Coronavirus erin meer effect te ressorteren dan alle NGO’s die vechten voor het klimaat en tegen de vervuiling.

Overal ter wereld komt de biodiversiteit in het gedrang ten voordele van het “gemondialiseerde economische communisme”.

De effecten van autoritaire bureaucratieën en schendingen van de mensenrechten, een pandemie waardig, is een grotere bedreiging voor de mensheid dan het Coronavirus, dat ons ertoe aanzet terug te gaan naar de Zin van alle Leven, naar de Wijsheid van het Oude China.

Datzelfde coronavirus schudt ons wakker of ondersteunt diegenen die al langer deze toestand laken en ertegen optreden.

De Wijsheid

het Coronavirus dat werkt om zijn Kroon te verdienen

Ooit leverde het Middenrijk van het oosten aan de Mensheid in wording een Levenswijsheid van onschatbare waarde. Deze kreeg haar toepassing in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Communisme en kapitalisme wisten elk spoor van deze rijkdom uit. De oude praktijken zoals Ademhalingsmethoden, Tai Chi, Qigong en meditatie, gebeden, mantra’s, dans, zang en muziek, hebben de eigenschap de gemoederen te bedaren, het veiligheidsgevoel te verhogen en algemeen de verhoudingen met alle levende wezens te bevorderen.

De wijsheid van de Franstalige Kabbalisten laat ons zien dat om te overleven (‘survie’, anagram van virus), eenheid in het hart nodig is (‘coeur uni’, kabbalistisch anagram van corona).

“Ieder van ons heeft een rol te spelen om een klimaat van authentieke vrede te scheppen. Als we er als individu in slagen om onze innerlijke bommen onschadelijk te maken – door onze negatieve gedachten en emoties te neutraliseren en onze positieve kwaliteiten te cultiveren – creëren we ook gunstige voorwaarden voor externe ontwapening.” Dalai Lama


Morgen verschijnt het laatste deel rond preventie en hoe therapeutisch het Coronavirus te benaderen.

Meer weten over dr Eduard Vanden Bogaert op evidences.be.  Ook hier op dit platform zal hij regelmatig aan het woord zijn.

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren