Lidewij van den Hondel is een mentor voor moeders

Het is mijn missie om moeders hun zachte kracht te laten voelen, zelfvertrouwen te laten groeien en eigenwaarde te laten bloeien! Dat is waar het voor mij om gaat: steeds dichter bij je kern komen, steeds meer thuiskomen. Voor mij betekent dat ook de ‘verhalen’ uit je opvoeding, de verwachting die anderen van je hebben of op je geprojecteerd hebben, loslaten. Ik heb lang het beeld van ‘goede moeder’ geleefd tot ik besefte dat deze moeder niet was wie ik in wezen ben. Het beste wat ik kan zijn is namelijk mezelf en niet een ideaalbeeld dat niet echt is. In het moederschap, juist in het moederschap, kan je je ontwikkelen. Als je ooit jezelf tegen komt is het wel hier!

Dat alle moeders hun zachte kracht mogen herontdekken

 

Kinderen lijken erop gemaakt te zijn om jouw zwakke plekken te vinden en daar eens lekker in te gaan prikken. Zo zal je merken dat als jij moe bent, je kind extra aandacht gaat vragen door gedrag waar je een hekel aan hebt. Je kind spiegelt op zo’n moment jouw gevoel. Sta er op zo’n moment maar eens bij stil hoeveel liefde, warmte en gezelligheid je uitstraalt. Gewoon erkennen dat je moe bent of een drukke dag hebt gehad scheelt al enorm. Vanuit deze erkenning ontstaat namelijk weer een heel ander gevoel!

Juist in het moederschap, kan je je ontwikkelen.

Als je ooit jezelf tegen komt is het wel hier!

Drie gouden tips

Ik deel graag de 3 gouden tips die mij het meest geholpen hebben. Laat ze goed tot je door dringen, ze klinken mogelijk erg eenvoudig maar de impact is gigantisch!

 

  1. Neem jezelf en het opvoeden niet te serieus.

Ik kom vaak moeders tegen die opvoeden als een zware taak zien. Natuurlijk is het een hele verantwoordelijkheid om een kind op te voeden maar ‘voorleven’ is een van de dingen die de grootste indruk achterlaat bij een kind, hij neemt over hoe jij in het leven staat. Dus hoe leuker jij het leven vindt, hoe leuker het ook voor jouw kind is!

 

  1. Bekijk de situatie eens vanuit jouw kind.

Sta er eens bij stil hoe het voor hem of haar is om na een drukke schooldag nog van alles te moeten. Of uit een leuk spel gehaald te worden om NU te komen eten… Of op je kop te krijgen omdat je gevallen bent en je lievelingsbroek nu kapot is…

 

  1. Ga er vanuit dat jouw kind het goed bedoelt, zijn best doet om het goed te doen.

Ook als het gedrag je niet aanstaat mag je er vanuit gaan dat je kind jou niet aan het pesten is. Hij is moe, voelt zich niet gehoord of gezien, heeft honger of spiegelt jouw stemming.

 

Méér over Lidewij en haar mooie missie vind je op haar website.

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren