Welkom op de wekelijkse Yoga op het strand van Zeebrugge

Naar aanleiding van de start van de zomeryoga op het strand van Zeebrugge vonden we het interessant om de evolutie van Yoga in België met wat cijfers op te luisteren.

Van bikram tot vinyasa: yoga is razend populair in België. Het aantal yoga studio’s is in 10 jaar tijd zelfs verdubbeld. Van 188 scholen in 2012 naar 393 in 2022. Toch lijkt er een einde te komen aan de enorme opmars. In 2021 groeide het aantal yoga studio’s nog maar met 14. Dit en meer blijkt uit cijfers van dataspecialist BoldData.

Yoga studio’s zijn niet meer weg te denken uit het Belgische straatbeeld. De afgelopen 10 jaar groeide het aantal bedrijven met maar liefst 109%. Vooral 2019 was een goed jaar voor yoga in België, toen openden 32 ondernemers hun eigen yoga school. Een groei van maar liefst 9,6%. In 2021 neemt de groei echter flink af. Afgelopen jaar kwamen er slechts 14 nieuwe studio’s, een groei van 3,7%.

Meeste Yoga studio’s in Oost-Vlaanderen
Met 61 vestigingen telt Oost-Vlaanderen veruit de meeste yoga studio’s van België. Daarna komt Brussel met 51 yoga scholen. Op de voet gevolgd door Antwerpen met 50 yoga studio’s. Ook Vlaams-Brabant doet het goed met 49 yoga scholen. Naar Luxemburg komen yogafans minder aan hun trekken. Deze provincie telt slechts 7 yoga studio’.

België zesde yogaland van Europa
België staat met haar 393 studio’s op de 6e plek van de Europese ranglijst.

Een daar doen wij graag aan mee, op het mooie, grote strand van Zeebrugge. Woensdag 6 juli is het de aftrap met yoga- en  pilatesdocente Joke Heymans.

Interesse of meer info nodig? Raadpleeg wekelijks de openbare groep Yoga at Zeebrugge Beach

 

Bron: 393 is het totaal aantal Yoga studio’s België • BoldData

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren