Barbele Kindt: “Iets kan niet transformeren zonder dat het eerst zeer zichtbaar wordt.”

Barbele Kindt was onlangs host van het maandelijkse CHANGE-Verbindmoment. Een ideale gelegenheid voor een kort ‘Ander nieuws’-interview. Barbele is een inspirerende dame die er niet voor terugdeinst haar waarheid te spreken, maar altijd op een warme, verbindende manier. Gina De Groote noemt haar een ‘aardse klokkenluider’, omdat ze met beide voeten stevig op de grond toch de meest prangende vragen durft te stellen en mensen op een liefdevolle manier wakker schudt.

 

Barbele: “Sinds corona voel ik dat ik meer en meer werd uitgenodigd om mijn waarheid te spreken. Samen met Iele Steen werk ik aan ‘Mijn Levende Weg’, een manier om mensen via een reeks vragen over ondertussen veertien thema’s bewuster te maken. We proberen dit op een toegankelijke manier te doen, bevattelijk voor iedereen. De opdeling wakker/niet-wakker en bewust/niet-bewust klopt niet voor mij, dat is te zwart-wit. Ook wij hebben nog een hele weg te gaan en zijn ons van veel zaken niet bewust. Tegelijk kunnen andere mensen een heel bewustwordingsproces doorlopen over allerlei zaken binnen het bestaande systeem of binnen het geldende narratief.”

 

Vrij zijn in een onvrije wereld, dat is een van Barbeles stokpaardjes. Want hoezeer we ook denken onthecht of vrij te zijn, er zijn altijd de systemen waarbinnen we functioneren, waar we op een of andere manier mee in verbinding gaan. Barbele trekt je via haar vele projecten zachtjes uit de illusie, en maakt zichtbaar hoe de vele systemen – financieel, gezondheid, onderwijs, recht, opvoeding, politiek – ons leven veel meer beheersen dan we beseffen.

 

Gina: “Soms durf je wel scherp te zijn. Bijvoorbeeld is één van je slagzinnen: ben je slaaf of soeverein? Wat bedoel je daar precies mee?”

 

Barbele: “Het gaat niet om volledig uit de maatschappij stappen. Ik ben ook getrouwd en heb vijf kinderen. Ik kom dus dagelijks in contact met vele bestaande systemen. Wel kun je hier bewust mee omgaan, bijvoorbeeld telkens de vraag stellen: wil ik dit contract aangaan? En dit kan gaan van een internetabonnement tot je identiteitskaart blindelings tonen aan een agent die je tegenhoudt op de weg. Moet dat wel? Mensen vragen zich heel veel dingen niet meer af, gaan ervan uit dat zaken verplicht zijn, terwijl dat eigenlijk niet zo is.”

 

Soeverein

 

Of ze dan wil vechten tegen het systeem, vraagt een van de changers? Of dat niet allemaal heel veel energie kost, die strijd?

Barbele: “Het is niet vechten, zo zie ik het niet. Het is kalm handelen vanuit een zeker bewustzijn en toegenomen kennis. Voor mij is het niet meer mogelijk om bepaalde zaken zomaar te accepteren. Zo heb ik me de voorbije maanden verdiept in het verkrijgen van officiële soevereiniteit, waardoor ik administratief en juridisch ook werkelijk uit ons systeem ben gestapt. Dat is ietwat te complex om hier uit de doeken te doen, en eenieder moet voelen of die stap voor hem of haar nu nodig is. Maar voor mij was de tijd daar, ik voelde dat ik consequent wilde zijn hierin. De keuze die je maakt via dit soevereine paspoort is kort gezegd om niet meer onder de staatswet maar onder de natuurwetten te vallen. Dat voelde voor mij zeer juist. Maar wat je ook beslist: het bewustzijn is het belangrijkste. Je kunt zeer onvrij zijn terwijl je zo’n paspoort hebt (als je het bijvoorbeeld aanvraagt vanuit boosheid of angst), of zeer vrij zijn terwijl je nog in het klassieke systeem functioneert. De essentie zit niet in die papieren maar in jou.”

 

Twee wegen

 

Als er iets onze tijd kenmerkt, dat is het dat alle aloude systemen gaan wankelen. Het lijkt alsof corruptie en donkerte steeds meer de overhand krijgen, en het vertrouwen van de bevolking in de overheid en andere instellingen zienderogen afbrokkelt. Sommigen smachten naar nobele leiders, maar die zijn in het bestaande systeem soms nog moeilijk te vinden.

 

Barbele: “Alle systemen gaan crashen, maar ik vind dit een zeer gunstige evolutie. Iets moet eerst zeer zichtbaar worden voor het kan transformeren; dat is zo in je eigen leven maar ook in de wereld. Het is bijzonder positief dat alles zich nu niet meer achter de schermen afspeelt, maar dat de spot erop komt te staan. De feiten op zich zijn niet zo belangrijk, de kern is dat we te maken hebben met een cyclus die eindigt – van Kali Yuga naar Dwapara Yuga, van het Vissentijdperk naar het Aquariustijdperk – en dat dit zich vertaalt in steeds extremere macht en controle, en bij de bevolking in veel stilstand, stress en angst.

 

“Iedereen zal in zijn leven op een bepaald punt een grens ontmoeten. Voor de ene was dit het mRNA-vaccin, voor de ander was het de mRNA-vaccinatie voor kinderen, voor nog anderen zal het bijvoorbeeld het digitaal paspoort zijn. Er liggen twee wegen voor ons open: blijf je vasthouden aan het oude of kies je voor het nieuwe? Veel mensen zullen trouw blijven aan het oude, en in de totaliteit is ook dat oké.

 

“De uitnodiging voor ons allen is: hoe ga jij aan de slag met deze veranderingen? Wat spiegelen ze in jouw leven en wat mag je leren? Ik merk dat je in deze tijd heel snel reactie krijgt op je angst of op je vertrouwen, de lessen liggen rondom ons voor het rapen momenteel. Hoe bewuster je wordt, hoe meer je beseft hoeveel impact je hebt op alles om je heen. Daarom is het belangrijk hoog in je energie te blijven, niet door de hele tijd te mediteren, maar ook door jouw missie hier neer te zetten. Wees gerust: het nieuwe is er al, en het oude is nu stelselmatig aan het sterven. It’s okay.”

 

Méér over Barbele Kindt vind je in de CHANGERS-Gids en kijk zeker naar nog méér inspirerend interviews met deze CHANGER.

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren