Sabine Hess: “Jij bent degene die betekenis aan je leven geeft, het is niet andersom”

Met deze inspiratiekaart uit haar eigen KIBA-kaartenset start het interview met Sabine Hess, spiritueel leraar en holistisch trainer. KIBA staat voor Kracht, Intuïtie, Bewustzijn en Actie maar ook Angst. De naam KIBA kwam vanzelf tot stand tijdens het schrijven van haar boek ‘Anders denken, anders doen, anders voelen‘. Ze ging het woord googelen en zag dat het spirituele plaats betekent.

Sabine bekijkt alles vanuit een groter geheel. Angst vernauwt waardoor je maar een kleiner deel van de hele werkelijkheid ziet. Als je innerlijke rust en vrede voelt ben je in flow, dan zijn de vier levensdomeinen in balans: op fysisch, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

De meeste mensen zijn uit balans door veel te veel  doen. We zijn hier wel op aarde om dingen te doen natuurlijk. Je kunt niet altijd 100% in flow zijn, dat symboliseert ook het yin yang teken. Bijvoorbeeld bij een overlijden is het logisch dat je even uit balans bent. Doch als je je focust op de liefde voor die persoon breng je jezelf alweer balans.

Sabine Hess is enorm bezig met de overgang van een 3D-wereld naar 5D. Pijn mag er zijn, maar reageren vanuit pijn is een typische 3D-reactie. In die 3de dimensie is er angst, verdriet en pijn én tekort. Laat je je daardoor lijden of ga je het overstijgen? Als je het kan omvatten en er niet vanuit reageert, dan mag het er zijn ben je in balans.

Klanten van Sabine zijn mensen die op zoek zijn naar antwoorden op levensvragen zoals: Wie ben ik? Is dit het? Wil ik dit mijn hele leven blijven doen? Ze staan vaak op een kruispunt in hun leven. Haar oudste klant was 85 jaar wat bewijst dat het nooit te laat is om aan jezelf te werken en dingen te gaan veranderen.

Erachter komen wat je levensdoel is, is niet het grootste probleem want alles zit in jou. De persoon is het al.

Sabine helpt die persoon er zich bewust van te worden. Eenmaal dat bewustzijn er helder is moet je het nog gaan doen. In die te zetten stappen zit meestal veel angst. Dit doe-proces heeft tijd nodig.

Waarom Sabine doet wat ze doet heeft alles te maken met haar persoonlijke ‘change’-momenten in haar leven. Als kind voelde ze zich vreemd, ze hoorde nergens bij. Helaas denkt een kind dan niet dat het zeer bijzonder is maar sluit het zich af omdat het anders is. Ze snapte de wereld toen niet. Het voordeel was dat ze hierdoor haar intuïtie oefende. Ze las veel in de kinderversie van de Bijbel. Op 17 jarige leeftijd verdiepte ze zich in het determinisme. Ze ontdekte dat de erfzonde zou bestaan, wat betekent dat we zondig zouden geboren worden. Toen was ze er klaar mee. Als er al een GOD bestaat wil die toch dat iedereen gelukkig is? Ze snapte er helemaal niets meer van en kapte met alles: religie, de kerk , de bijbel. Weg geloof!

Tijd voor andere ontdekkingen. Er kwamen vele ‘andere’ boeken op haar pad, ze verslond er minsten 50 op een jaar. Ze was gretig op zoek naar veel kennis om een antwoord te krijgen op wat ze hier kwam doen.  ‘Waren onze voorouders kosmonauten” gaat uit van een leven buiten de aarde, legt uit hoe de aarde is ontstaan. ‘Gesprek met God’, bezorgde haar het aha moment dat er mensen zijn die denken zoals zijzelf. Ze kwam hierdoor tot het besef hoe eenzaam ze zich had gevoeld. Ze las gretig alle auteurs die de quantumfysica beschreven zoals: Joe Dispenza, Bruce Lipton, Lynne Mc Taggert, Esther Hicks, De meesters van het verre Oosten, en zoveel meer.

Sabine kwam tot vele inzichten, onder andere dat ze het vooral zocht buiten haar. Ze paste zich keurig aan de maatschappij aan wat op 32-jarige leeftijd leidde tot een fikse burnout. Materialistisch gezien had ze wel alles voor elkaar. Ze vertoefde in 2 werelden die haaks tegenover elkaar stonden. Haar burnout duurde 3 jaar. Ze e ging NLP studeren en ging in de leer bij de 2 Belgische pioniers: Eric Schneider en Paul Liekens. Ze werd spiritueel holistisch trainer. Als al l die zelfontwikkeling achter de rug was vond ze het tijd om moeder te worden. Op 37-jarige leeftijd verwelkomde ze haar eerste dochter. Ze was klaar voor de moederrol.

Ze wist intussen wie ze was en richtte haar eigen onderneming op. Ze was erachter gekomen dat ze niet functioneerde in een bedrijf. Toch kwam ze regelmatig in een depressie terecht.. Ondanks alles wat ze gelezen en gestudeerd had vond ze het leven op aarde moeilijk en was het voor haar lastig zingeving in het leven te vinden. In die mate zelfs dat ze uit het leven wilde stappen. 2 boeken zorgden voor haar redding: The impersonal life van Joseph Benner en Man’s Search for Meaning van Victor Frankl. In 3 dagen kwam ze tot het inzicht dat al haar opgedane kennis niets voorstelde. Alle antwoorden zitten immers vanbinnen en zitten klaar om ontdekt te worden. Het is haar wens dat de hele wereld dat gaat ontdekken, zodat iedereen weer in de magie van het leven stapt.

Vergeven betekent dat je bereid bent je pijn los te laten.

Kijk zeker het hele interview uit want Sabine deelt nog zoveel meer inspiratie. Schrijf je in voor de 25 CHANGE-Stories www.changestories.eu.

Méér van Sabine op YouTube.

Vergeven betekent dat je bereid bent je pijn los te laten

Bovenstaande tekst is slechts een voorsmaakje van het volledige video interview met Sabine Hess.

Kijk zeker het hele interview uit, je wordt ongelooflijk geïnspireerd! Sabine is één van de 25 CHANGERS uit de CHANGE-Stories. Wekelijks krijg je een nieuwe ‘CHANGE-Story’ te zien.

Meer over Sabine Hess en haar contactgegevens  vind je in de CHANGERS-Gids. Bekijk zeker ook alle interviews met haar.

 

Openhartig – Ontroerend – Optimistisch                   

 

The more CHANGERS, the better our world.

Together we change this world!

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren