Iele Steen: “Binnen twee jaar is de nieuwe wereld een feit”

Iele Steen kijkt op een holistische manier naar een onderneming. Een bedrijf leiden is meer dan met financiën bezig zijn zegt de juriste die ooit nog bankier was. Bedrijven zijn permanent in verandering. Je kan maar groeien als bedrijf door in eerste instantie naar jezelf te kijken. Van top tot down. Met haar Bloom-workshops helpt Iele bedrijven hiermee. Ze doet mensen stilstaan bij hun gevoel, ze leert hen onderzoeken waarom ze op een bepaalde manier reageren en toont hen dat er steeds de keuze is: kies je voor angst of voor liefde!

Elke werknemer zou zich kunnen afvragen:

Wat is mijn toegevoegde waarde in het bedrijf?

Wie haar workshops volgt leert om de antwoorden op uitdagingen binnen in zichzelf te zoeken in plaats van het steeds in de buitenwereld te verplaatsen. Alles zit vanbinnen. Zo leer je om uit patronen geraken. Ook in de bedrijven wordt het besef alsmaar groter dat het vooral om de mens gaat. De vele burnouts maken dat duidelijk. 

Als je investeert in de mens komt de winst vanzelf.

Op onze vraag of ze zich CHANGE-moments herinnert komen er meteen uit haar kindertijd naar boven. Op 6 jarige leeftijd was Iele er rotsvast van overtuigd dat Sinterklaas diende om de kleine kindjes braaf te houden en priesters dezelfde rol hadden om dat bij de grote mensen in stand te houden. De vragen die ze zich toen al stelde, stelt ze zich nu nog altijd. Op haar 15de was haar stelling: “Als ze mij graag zien mag ik altijd zeggen wat ik voel en wat mijn mening is. Zo niet dan  zien ze mij niet graag. Haar boodschap aan jongeren is dan ook:

Blijf altijd jezelf en verander nooit om ergens bij te horen.

Iele straalt één en al levensvreugde uit terwijl het leven haar niet spaarde van vele uitdagingen. In Peru kreeg ze meer dan tien jaar geleden een zwaar ongeval waarbij acht mensen het leven lieten. Zijzelf kon even proeven en ervaren hoe fantastisch het is aan de andere kant maar het was nog niet haar tijd om te gaan.  Sinds haar BDE-ervaring geniet ze dagelijks intens van het leven, leerde ze niksen en vooral wat ontvangen betekent. Geven deed ze al heel haar leven maar de tijd brak aan om ook in overvloed te ontvangen! Beiden zijn even leuk vindt ze nu. Gewoon awareness toelaten.

In een eerder interview had Iele het het al uitgebreid over de impact die de film Jonathan Livingston Sea op haar heeft had. Ze gaat er dieper op in en heeft het ook over Eckhart Tolle, James Redfield, Gary Zukav die haar enorm inspireerden.

Aan deze laatste heeft ze onvergetelijke herinneringen. Een laatste workshop bij Gary Zukav in 2019 deed hij haar inzien dat we op weg zijn naar een nieuwe mens in een nieuwe wereld. Het zijn niet onze zintuigen maar wat daarnaast “is” dat maakt wie we zijn. Alles zit in ons. Zowel negatief als positief. Ze legt uit wat de zetel van de ziel betekent, het gelijknamig boek van Zukav met een concreet voorbeeld.

Het hart is de plaats waar onze ziel kan doorkomen.

Als je voelt dat er een reactie gaat komen…

STOP en VOEL!

Marjolijn Loderichs van de I am Academy en Barbele Kindt van Compagnon de Route krijgen krijgen een groot compliment van Iele. Marjolijn voor de manier waarop ze mensen leert mediteren en Barbele voor zo’n diepe wijsheid voor iemand van 44 jaar. Ze leerden elkaar kennen door de CHANGE-Community, er was een match die leidde tot een co-creatie die in de maak is. ‘Mijn levende weg’ is een kit met als doel om op vele levensdomeinen van binnenuit naar de informatie van de buitenwereld te kijken.

Als ik dood ga zijn mijn laatste woorden ‘Non, je ne regrette rien”

Ik weet dat het aan de overkant ook mooi is.

Iele’s ultieme CHANGE-tips:

  • Leer mediteren en stilstaan
  • Belangrijk is om je te omringen met mensen door wie je groeit
  • Voelen is de evolutie
  • Je hebt altijd de keuze. Wat kies je? Voor angst of voor liefde?

 

Kijk zeker het hele interview want bovenstaande is maar een tipje van de sluier van de overvloedige inspiratie van Iele Steen. Iele is één van de 25 CHANGERS uit de online inspiratiereeks CHANGE-Stories. Tot eind juni krijg je hier wekelijks eentje te lezen. Wie graag alles samen bekijkt op het moment dat hen uitkomt is er dit mooi aanbod. 

 

In de CHANGERS-Gids vind je alle details over Iele, zo ook haar contactgegevens. Kijk zeker ook naar onze eerdere interviews met Iele Steen.

 

Openhartig – Ontroerend – Optimistisch                   

 

The more CHANGERS, the better our world.

Together we change this world!

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren