Eduard Van den Bogaert zijn meditatie is een reis door de acht rijken

Bekijk zeker het volledige video interview met deze holistische geneesheer. Hieronder staat slechts een tipje van de sluier van de overvloed aan waardevolle wijsheid en inspiratie. Eduard Van den Bogaert studeerde klassieke geneeskunde om homeopaat te kunnen worden. Hij is de grondlegger van de coöperatieve, sensitieve geneeskunde. Zijn grote droom is die te laten uit groeien tot iets zeer groot. Samen met gelijkgestemden wil hij iets nieuws brengen dat veel groter is dan het bestaande. Hij vergelijkt de CSG met de Tao, de cirkel die twee uitersten met elkaar verbindt. Een alchemistische zienswijze.

 

Verbinding met de acht rijken

 

Om in het hier en nu te komen neemt de dokter ons mee op reis naar de acht rijken die hem zeer nauw aan het hart liggen. Hij maakt er dagelijks tijd voor om ermee in contact te komen. Die rijken zijn altijd aanwezig maar moeten dringend hersteld worden, zelfs op wereldniveau. Alle epidemieën ontstonden door een verstoring van het planten- en dierenrijk. Ook het misbruik van bacteriën en virussen heeft consequenties op wat er zich nu afspeelt. Alle epidemieën genezen. Er is nu een uitzuivering bezig, hij zie dit als een overgangsperiode. Er komt zeker iets anders dan inentingen.

 

Crisissen brengen altijd iets nieuws

Het onevenwicht tussen het mannelijke en vrouwelijke in de geneeskunde

 

Deze dokter is een ware pionier met zijn holistische visie op ziekte en gezondheid. Sinds jaren leert hij zijn patiënten voor zichzelf te zorgen, hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en dus niet afhankelijk van een arts te worden.

Dokter Eduard bestudeerde de hele geschiedenis van de geneeskunde. Een van de pijnlijke conclusies is dat de vrouw alsmaar achteruit geschoven werd terwijl ze zo belangrijk is voor het leven. Er is een té groot onevenwicht tussen het vrouwelijke en mannelijke in de geneeskunde. Helemaal in het begin was de geneeskunde wel sensitief. Van zodra de industrie en business er zijn bijgekomen veranderde alles. Vrouwen werden op een zijspoor geschoven. Als je de stamboom en biografie bestudeert van iemands leven ontdek je wat de reden is van hun klachten.  De ziekte is niet het probleem, het zijn de hersenen die een ziekte creëren als hulpsignaal om terug gezond te worden. Ziekte is een hulp, een middel om ons te helpen dingen te veranderen om naar een beter leven te evolueren.

Een kanker weghalen is dus niet voldoende om te genezen.

Hij gebruikt nog dagelijks de klassieke geneeskunde, voelt zichzelf méér geneesheer dan arts. Hij voelt zich vrij in zijn aanpak, hij werkt met iedereen. Met kunstenaars, muzikanten, met religieuzen Hij respecteert de mens, ook waarin ze geloven Alle mensen hebben kwetsuren, hij ziet zeer snel waar de kwetsuur zit. Zijn echtgenote doet aan sensitieve dans en brengt hiermee balans, niet alleen in hun relatie maar ook in zijn aanpak naar patiënten toe.

 

Zijn ultieme CHANGE-tip:

Luister naar jezelf, voel wat zich aandient en neem een besluit gebaseerd op die gevoelens, niet alleen op je gedachten. Wat is uw ‘Envie’? Doe het onmiddellijk van zodra je het voelt! Hij zag fantastische genezingen ontstaan als mensen dit meteen aanpakken. Doe waar je zin in hebt.

Kortom: LEEF! NU!

 

Bekijk het volledige interview en ontdek wat voor bijzondere ‘change’-momenten aan de oorsprong liggen van zijn missie. Je verneemt ook wie zijn leermeesters waren, ook pioniers, ze deelden de geheimen  van hun alchemistische aanpak. Bovenstaande is maar een greep uit de overvloed aan inspiratie van dokter Eduard Van den Bogaert. Je wordt ongelooflijk geïnspireerd! Wil je nog méér zien van dokter Eduard Van den Bogaert? Kijk dan zeker  naar de interviews op Youtube en op deze site.

 

De dokter is één van de 25 CHANGERS uit de online inspiratiereeks CHANGE-Stories. Vanaf nu wordt er wekelijks eentje openbaar gezet. Wie graag alle andere 24 video interviews nu al wil bekijken is er dit mooi aanbod. 

 

The more CHANGERS, the better our world.

Together we change this world!

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren