Zeven zuiveringstips van dr. Eduard Van den Bogaert

Het voorjaar is de ideale periode om overtollige ballast te verwijderen. Het zuiveren van het fysieke lichaam is al goed ingeburgerd. Doe het eens op een holistische manier met onderstaande zeven tips.

 

1 Doe elke dag drie dingen waar je zin in hebt

Doe elke dag drie dingen waar je zin in hebt. In het Frans wordt het woordje ‘zin’ vertaald als ‘envie’, verwijzend naar ‘En vie’ of ‘in leven zijn’.

In het Frans wordt het woordje ‘zin’ vertaald als ‘envie’, verwijzend naar ‘En vie’ of ‘in leven zijn’.

2 Maak je stamboom

Door je stamboom te maken, word je je bewust van de patronen die onbewust worden doorgegeven in jouw familie en die zich herhalen in jouw leven, zo kan je leren om je er van te bevrijden.

3 Word je bewust van je perinataliteit

Ga op zoek naar jouw unieke wijze waarop je geboren bent, hoe jij in het leven bent gestapt.

4 Schrijf je autobiografie

Een autobiografie is het ideale middel om je bewust te worden van de gedragingen die jij stelt en die je gedurende je hele leven onder verschillende vormen hebt herhaald. Het wordt je allemaal duidelijk eens je een overzicht hebt, waarna je de verandering kan inzetten.

5 Bevrijd jezelf van je beperkingen

Nieuwe deuren kunnen pas opengaan van zodra de oude worden gesloten. Zo is dat ook met de kansen en mogelijkheden in je leven. Als je blijft vasthouden aan oude herinneringen, is er geen mogelijkheid om nieuwe te creëren.

6 Verander drie gewoontes in je dagdagelijkse leven

Mensen raken snel gewend aan routines. Verander eens een dagelijkse gewoonte. Neem een andere weg naar je werk, of een ander transportmiddel. Verander iets in je eetgewoonten, je kleding of de manier waarop je je haar draagt etc.

7 Durf het onbekende, het overbodige en het onverwachte te verwelkomen in je leven.

Durf het onbekende, het overbodige en het onverwachte te verwelkomen in je leven.

Het onbekende staat voor De Vader. Het overbodige voor De Zoon en het het onverwachte voor de Heilige Geest.

Wordt vervolgd…

 

 

8 Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren