Anja Vandenbergh: “Zo lang duurt het vooraleer een oude gewoonte is omgezet naar een nieuwe”

 

Het nieuwe jaar is gestart. Iedereen heeft zijn lijstje of wensen gemaakt met goede voornemens: – meer bewegen , gezonder eten – stoppen met roken of andere verslaving We starten met volle energie, met volle motivatie vertellen we onszelf dit keer gaat het lukken.

Een tijdje later merken we dat onze motivatie wegvalt omwille van onze gedachten, ons innerlijke stem…en we merken dat onze energie stilaan lager wordt. Voor we het echt beseffen zitten we terug op onze oude gewoonte. We voelen ons teleurgesteld om dat het opnieuw niet gelukt is. Hebben we gefaald? Hebben we iets verkeerd gedaan?

De biologie van verandering

Het heeft allemaal te maken met de biologie van Verandering:

Noodzaak

Kennis

Verander

Identiteit en je hebt 3×22 dagen nodig om de volledige biologie van verandering door te nemen.

Welke elementen zitten er in de biologie van verandering om uiteindelijk te begrijpen waarom we zo snel onze oude gewoonte terug opnemen?

Het komende uur gaan we deze tijdsduur even inkorten in 3x20min om een nieuwe gewoonte aan te leren. Onze nieuwe gewoonte is : dankbaarheid uiten, tonen…in woorden, van uit ons hart bij elke handeling die we doen, bij elke stap die we zetten om ons bedrijf of business verder te laten groeien, bij het begin en einde van de dag.

Stilstaan in het nu…

 

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren