Kabeljauwfilet met een crumble van hazelnoten en spekjes

Een heerlijk Frank Fol recept op het EKOMENU. Door de samenwerking met beiden kan je dit of andere recepten bestellen met een korting van 25%. De ingrediënten worden bij je thuis geleverd. Alle ingrediënten zijn biologisch. Zeker eens uitproberen! De bestellink vind je in het artikel.

Een heerlijk Frank Fol recept op het EKOMENU. Door de samenwerking met beiden is er een super interessant aanbod voor CHANGERS . Je kan niet alleen dit recept maar ook  andere bestellen met een korting van 25%. De ingrediënten worden bij je thuis geleverd. Alle ingrediënten zijn biologisch en van lokale boeren. Zeker het  uitproberen waard!

Probeer nu uit

In de speciale gerechten van onze Belgische chef Frank Fol worden uitsluitend duurzame producten gebruikt. Frank hanteert een voedingswijze die zowel goed is voor ons milieu als voor ons lichaam en uiteraard voor de toekomst van onze planeet en onze kinderen. Vandaag serveren we bij de kabeljauwfilet een heerlijke saus op basis van erwt en massala kruiden. Precies wat de naam belooft: een intens smeuïge saus samengesteld uit speciale groente- en kruidenmixen. Unieke smaakcombinaties. Dat is verantwoord genieten!

Klaar in 35 minuten voor 2 porties krijg je deze ingrediënten thuis geleverd:

  • 250 g biologische Zoete bataat
  • 1 st biologische Sjalot
  • 70 g biologische pancetta
  • 25 g biologische Hazelnoten
  • 200 g biologische Kabeljauwfilet
  • 2 st biologische Prei
  • 70 g biologische Erwt & masala saus

Zelf toe te voegen:

  • 2 el (Olijf)olie
  • Zeezout en peper van de molen naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Breng water aan de kook voor de zoete bataat. Schil de zoete bataat, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Controleer de gaarheid door met een vork erin te prikken. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
  3. Pel en snipper intussen de sjalot. Snijd de pancetta in fijne reepjes. Verhit olie in een bakpan en bak de pancetta samen met de sjalot bruin en krokant. Mix vervolgens samen met de hazelnoten in een keukenmachine (of blender) en pureer tot een grove crumble. Voeg eventueel nog wat olie toe als het geheel droog is en niet blijft kleven. Heb je een glutenallergie? Spoel dan eerst de noten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
  4. Vet een ovenschaal in met wat olie. Dep de vis droog en kruid met zeezout en peper uit de molen. Leg de vis in de ovenschaal en bestrijk met een laag crumble. Bak de vis in circa 10-15 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan (let dan wel goed op dat het niet verbrandt).
  5. Was intussen de prei grondig onder de kraan en snijd in de lengte doormidden. Snijd vervolgens iedere helft in fijne reepjes van circa 10 cm lang. Verhit olie (of roomboter) in een bakpan en verwarm de prei op een laag vuur. Voeg een scheutje water toe en laat de prei gaar stoven. Kruid met wat zeezout en peper uit de molen.
  6. Bestrijk het bord met een schep erwt en massala saus. Serveer daarop de vis met de crumble en ernaast de prei en zoete bataat.Houd je van een beetje pit? Meng dan wat chilivlokken door de crumble.
Voedingswaarde: energie (kcal) 641 kcal/ vet 37 g, waarvan verzadigd 4 g/ koolhydraten 40 g, waarvan suikers 18 g/ vezels 11 g/ eiwitten 31 g/ zout 1.7 g
Frank Fol was eerder op bezoek in The house of CHANGE in Herent . Het werd een dusdanig boeiend gesprek dat het in twee delen werd uitgezonden. Het eerste deel ging over pioniers,  in het tweede reflecteerden we over de evolutie van voeding in de laatste 20 jaar.

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren