Nooit meer diëten! De smaakvolle boodschap van CHANGER Christel Stevens

Stabiliseer je bloedsuikerspiegel en dan hoef je nooit meer te diëten is dé kernboodschap van Christel Stevens, diëtiste en orthomoleculair voedingsconsulent. Christel is ook van de partij op The CHANGE Day for Leaders op vrijdag 20 maart.

Als kind was ik de mollige zus. Ik had voortdurend honger of op zijn minst zin in eten of iets zoets. Ik was ook gemakkelijk moe en humeurig en had vaak te weinig energie. Later kreeg ik er ook nog een verschrikkelijke acne bij en was voortdurend moe. Opgeleid als industrieel ingenieur voeding, was het op mijn 36e tijd voor wat anders.

Dan ben ik gestart met de opleiding orthomoleculaire geneeskunde, alsook verschillende aanvullende opleidingen natuurvoeding in Nederland en London. Ik ben alles gaan toepassen op mezelf. Het mirakel geschiedde, mijn mollig kontje en billen smolten weg. Sedert mijn 36ste  weeg ik minder dan 70 kg, heb ik het gevoel alles te eten wat ik wil eten en leef ik mijn leven. Een paar jaar later was ook mijn huid weer mooi. Toen heb ik beslist om mijn nieuw verworven inzichten te delen met andere mensen en te zoeken naar een programma waardoor iedereen op een gezonde manier het gewicht dat voor hem/haar best past kan bekomen. Uiteindelijk heb ik ook de klassieke dieetleer gestudeerd waardoor ik mezelf nu een orthomoleculaire diëtiste mag noemen.

Sedert mijn 36ste  weeg ik minder dan 70 kg, heb ik het gevoel alles te eten wat ik wil eten en leef ik mijn leven. Een paar jaar later was ook mijn huid weer mooi. Toen heb ik beslist om mijn nieuw verworven inzichten te delen

Stress is de boosdoener

Voor deze opleiding diende ik vijf weken stage te lopen in een ziekenhuis waar ik voornamelijk op de afdeling diabetes stond. Dit was voor mij een eyeopener. In de kliniek werden ze opgenomen om hun insuline-inspuitingen af te stemmen op hun maaltijden. Het gekke was dat dit vaak niet lukte. Dus er speelde nog een ander mechanisme mee dan voeding. Zo ging ik vragen stellen. De variabele die overal terugkwam, was stress. Iedere patiënt had wel een dag waarop hij helemaal in de angst ging over het leven dat nooit meer zou zijn als voorheen. Op zo’n dag was de bloedsuikerspiegel niet te stabiliseren. Dus, stabiliseer je bloedsuikerspiegel! Het is echter niet alleen insuline die onze bloedsuikerspiegel regelt maar ook cortisol. Insuline haalt het teveel aan suiker er uit en cortisol zorgt dat er terug suiker in ons bloed komt wanneer er te weinig is. Dit om te overleven.

Het driefasenplan

Hiervoor werk ik al drie jaar succesvol met een drie fasenplan dat gebaseerd is op de vijf dynamieken van het leven. Tijdens de reinigingsfase komt je bloedsuikerspiegel al in balans. Dit voelen mensen heel snel. In de periode van 10 weken verliezen mensen gemiddeld 8 kg, samen met heel wat kwalen en als bonus meer energie. De drie fazen bestaan uit een reinigingsfase, een stabilisatiefase en een fase voor de rest van je leven. Het integreren van de vijf dynamieken, balans, beweging, voelen, eten en ademen reset je lichaam. De combinatie van het reinigen en deze vijf dynamieken te integreren in je lifestyle, geven heel snel resultaat.  Welke waarden van je klassieke bloedonderzoek relevant zijn voor je bloedsuikerspiegel en welke analyses je best ook aanvraagt om hier meer zicht op te krijgen. Daarnaast leert ze je ook hoe je de verschillende signalen die je lichaam je geeft kan herkennen. In haar e-book en op de website www. bloedsuikerspiegel.com krijg je heel wat tips om in je dagelijks leven je bloedsuikerspiegel in balans te houden.


Tijdens The CHANGE Day op 20 maart  geeft Christel inzichten over hoe je met je bloedsuikerspiegel aan de slag kan.

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren