Helena Vanden Bergh leert ons genieten van een innige tongkus

Helena Vanden Bergh is  Sexological Bodyworker, Somatic teacher, coach in intimiteit en seksualiteit, lichaamsgericht therapeute, mindfulnesstrainer en yogadocente. Ze leert ons op deze Valentijn genieten van een innige tongkus. Lees haar tips&tricks.

Mmmm… laten we er op deze Valentijnsdag een lekker receptje van maken. Welke ingrediënten heb je ervoor nodig?

  • Creëer een aangename sfeer, een warme gezellige plek met voldoende licht zodat je in de ogen van je partner kan kijken.
  • Neem je tijd, doe langzaam aan, echt heel langzaam aan. Dit in je beweging, je aanraking, je ademen.
  • Aanwezig zijn in het moment en alle sensaties observeren die je ervaart, de grote maar vooral ook de kleine en de meest subtiele. Welke sensaties voel je in je lichaam en waar voel je ze?
  • Merk je ook emoties en gevoelens op? Nemen je gedachten je even mee naar een andere wereld? Breng ze terug door je adem te observeren of opnieuw je aandacht te schenken aan het voelen van wat er in je lichaam beweegt.
  • Voeg er een schepje ‘plezier’ aan toe: Je lippen zijn zo ontzettend rijk aan zenuwuiteinden en ze kunnen je bewuster laten worden van het plezier dat in jouw lichaam aanwezig is. Hoe breng je dit op een speelse manier is je bewustzijn?

Test eens uit:

Vraag of je je partner met je lippen, je tong mag aanraken op jouw manier? Ik wil… Of Vraag hoe je partner wil aangeraakt worden door jouw lippen, jouw tong? Hoe wil jij dat ik je…

Misschien is dit super spannend en uitdagend: leren ontvangen of leren nemen of… en voelen wat er in je lichaam gebeurt. Zeker en vast is het krachtig en kan het lekker en plezierig worden om hiermee te kunnen spelen.

Een tussendoortje mag je niet ontbreken. Zorg voor stukjes sappig fruit. Neem er eentje, breng het tussen je lippen en beweeg het naar de lippen van je partner. Wissel het fruitstukje uit en proef; Jullie lippen, het sap, de smaken, de aanraking van jullie tongen…

Een lekker gerecht heeft soms tijd nodig om te sudderen, om de smaken ten volle tot hun recht te laten komen. Wel, ook hier is het een aanrader om af en toe een rustmomentje in te lassen. Het kan je uitnodigen om wat je in je lichaam ervaart, welke je verlangens er zijn, welke gevoelens en emoties er zijn…om deze in communicatie te brengen met je partner. Als jouw innerlijke beleving, je innerlijke ‘zijn’, gezien en gehoord wordt is dit een diepe intense of een vervullende ervaring.

 

Belangrijk om te onthouden: Er is geen ‘einddoel’. Je dringt op niets aan.

Je speelt, je observeert, je experimenteert, je voelt, je geniet, je ontdekt je plezier…

En als jullie gerechtje toch mislukt is. Weet dat je op elk moment opnieuw kan beginnen.

Helena Vanden Bergh is  Sexological Bodyworker, Somatic teacher, coach in intimiteit en seksualiteit, lichaamsgericht therapeute, mindfulnesstrainer en yogadocente.

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren