Complimentendag groeit verder naar het dagelijkse complimentmoment!

Word ook dagelijks complimentor of BV - Bewuste Veranderaar! Complimentendag op 1 maart 2022 breidt uit door 1 jaar lang een golf van positiviteit te creêren door dagelijks te complimenteren.

Initiatiefneemster Gina De Groote legt uit hoe je “Complimentor” of “Bewuste Veranderaar” kunt worden.

Gina De Groote is het gewoon om mensen met elkaar te verbinden en samen mooie dingen voor een betere/mooiere wereld  te leveren. Zo heeft ze net de CHANGE Stories achter de rug; een online reeks waarin ze 25 CHANGERS interviewde.  Met dit intiatief zette Gina De Groote al een eerste stap naar een heuse golfbeweging van positiviteit.

https://wearethechange.be/change-stories/

Haar tweede en nog grotere stap naar positivisme in de wereld is een ComplimentenPact naar aanleiding van Complimentendag die ze 12 jaar geleden startte. Complimentendag is op 1 maart sinds 2010 de hoogdag van het compliment. Complimenteren is waarderen. Het werd tijd om dit positieve initiatief verder te laten groeien!

“Wat is nu slechts  1 dag in het jaar om zoiets waardevol als een compliment te eren?” vroeg Gina De Groote zich af. “De nationale Complimentendag op 1 maart is zeer goed ingeburgerd en daar ben ik zeer blij om. Sinds vorig jaar leg ik de klemtoon op het #complimentmoment. Om het uur kreeg toen iemand een compliment en op zijn/haar beurt complimenteerde die ook iemand.  Zo ontstond de complimentenketting.”

“Dit jaar wordt een versnelling hoger geschakeld met als doel een golf van positiviteit te creëren. We zagen het afgelopen jaar al wat mogelijk is als een enkeling opstaat, een oproep doet en effectief mensen bij elkaar krijgt. Ik wil hetzelfde bereiken met gelijkgestemden die zich engageren om via een compliment een stroom van positivisme te stimuleren die dagelijks groeit.”

“De wereld heeft nu meer dan ooit nood aan positieve noot. Daarom wil ik met zoveel mogelijk “Complimentors” alias “Bewuste Veranderaars” daar samen dagelijks voor zorgen. Veel te veel mensen leven in angst door de tijdsgeest van nu. Een gemeend complimentje, van hart tot hart, kan wonderen doen. Door elke dag te complimenteren verander je de wereld die nu vooral bestaat uit ongerustheid en twijfel. Er zijn dagelijks dingen die wel goed gaan, gerealiseerd door mensen die mooie dingen doen, gewone individuen die maken wie we samen zijn.”

 

Word nu dagelijks Complimentor!

Niet 1 dag.

Niet 1 week.

Niet 1 maand.

Niet 1 trimester.

Niet 1 semester.

Maar 1 jaar lang – 365 complimenten per Complimentor.

Dit initiatief is volledig belangeloos en moet zo blijven. Wie er toch een commercieel doel aan vast knoopt heeft de waarde van een compliment niet goed begrepen. Het gaat om welgemeende woorden.

Engageer. Inspireer. Connecteer!

Verbind. Verander. Verbeter!

Ga naar de site www.complimentmoment.be.

Onderteken het Complimenten Pact. Bravo – momentje complimentje voor jezelf.

Start met complimenteren. Het “hoe” is niet belangrijk. De ene dag kan dat mondeling in eigen kring zijn, de andere dag tijdens een telefoongesprek. Een volgende keer complimenteer je iemand die  je niet kent op sociale media met de hashtag #complimentmoment enz.

Samen staan we sterk! Je kunt af en toe eens iets laten weten over wat je erbij voelt. Deel mooie reacties kortom help concreet mee aan de golf van positiviteit.

De complimentors alias BV’s, Bewuste Veranderaars die de wereld mooier willen maken door het geven van een dagelijks compliment blijven het hele jaar met elkaar verbonden!

Volgend jaar laten we onze impact zien door een speciaal complimenten-evenement.

Laten we samen een betere wereld maken.

Grootse dingen kunnen verwezenlijkt worden door kleine gebaren!

Complimenteer – elke dag weer!

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren