Het allergrootste compliment van Janita Veneman gaat naar onze kinderen

Janita Venema is kindertolk, schrijfster van het boek 'Het Fluisterkind’ en trainer van de Training tot Kindertolk. www.presentchild.com Kindertolk, schrijfster van het boek 'Het Fluisterkind’ en trainer aan de Training tot Kindertolk. www.presentchild.com

Kinderen zijn puur, gevoelig, speels, creatief. Ze geven zich over aan dat wat er is en houden onvoorwaardelijk van ons! Daarin zijn zij onze grootste leermeesters. Niet zo een beetje in het algemeen, maar heel concreet brengen ze ons met glasheldere spiegelkracht terug bij wat klopt en nu belangrijk is en voor ons, ons leven, onze relaties.
Juist ook als het niet goed met hen gaat. Dan tonen ze ons een nieuwe werkelijkheid voorbij onze oude horizon. Die plek van rust en vrede waar wij soms maar moeilijk toegang tot vinden.
Kinderen zijn een spiegel van onze ziel.

 

Beide mijn kinderen zijn een groot voorbeeld voor me geweest. Ik heb via hen o.a. mijn gevoeligheid, vrouwelijkheid, mijn hart, mijn spiritualiteit, mijn lichaamsbewustzijn en mijn eigenheid terug gevonden. Stap voor stap. Ik kreeg tijd en geduldige aanwijzingen. Uiteindelijk zelfs mijn werk geworden om als kindertolk een hoogstpersoonlijke boodschap namens kinderen aan hun ouders te geven. Als het goed gaat, maar juist ook als er zich problemen voordoen. 

Dan merk je hoe goed onze kinderen ons kennen en doorgronden en dat ze zich net zo betrokken voelen bij ons welzijn  als wij bij dat van hen.
 
Een voorbeeld?

Mijn zoon was al lange tijd er serieus, kon niet spelen, hij had een chronische holteontsteking met veel groene snottebellen en was ongelukkig. Van hem leerde ík dat ik veel te serieus, niet meer speels (maar depressief) was, dat mijn hoofd vol rotzooi zat en dat ík ongelukkig was. Op de avond dat dat kwartje viel, nam ik een besluit om warmer, speelser en aandachtiger te worden. Binnen een week had ik een gezond en gelukkig jongetje in huis! Hij deed het voor mij

En zo nam hij me van dag tot dag bij de hand op weg naar het leven dat voor mij was weggelegd zonder daar iets voor te verwachten.
Dat is onvoorwaardelijke liefde. En die was ook voor hem gezond makend.
Meer info en contactgegevens over Janita Venema en haar missie vind je de CHANGERS-Gids.

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren