Els Lightness kiest een jaarlijks complimententhema, dit jaar is dat ‘ondersteuning’

Complimentendag, wat een mooi initiatief Gina! Een dag dat mensen bewust worden van de kracht van een compliment en de positieve vibes die het in beweging zet. Ik ben dan ook blij dat ik hier de kans krijg om enkele complimenten uit te delen.  Ik hou ervan om veel mensen te complimenteren, dus het is een lange lijst geworden:). Het wordt toch even kiezen.  Als ik even stilsta dan gaat mijn  aandacht vooral naar de lockdown-tijd. Ik voelde toen een sterk gevoel van ondersteuning. Dit is dan ook het thema van de complimentendag anno 2021. Mensen die samen met mij op weg gaan en die mij ondersteunen op die weg.  Dat duwtje geven en dat schouderklopje die mij helpen  om die volgende stap te zetten. Hier ga ik:)

Mijn man, Nick Meyfroodt 

Er wordt wel eens gezegd achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw.  Ik keer graag de rollen eens om: achter een vrouw die haar missie in de wereld wenst neer te zetten staat een sterke man. Zo voelt het ook letterlijk voor mij. Nick zijn steun voelt kracht en stevig, een rots in de branding. Ik kan ten allen tijde terugvallen op jou, Nick.

Keer op keer ben jij de technische man, niet alleen om alles klaar te zetten maar ook om alles uit te zoeken en te optimaliseren. Je verzorgt ook de lay-out van de teksten.  Elke keer opnieuw, zelfs tot in de late uurtjes. Jij bent het die mij kritische vragen stelt om mij wakker te houden. Jij bent het ook die de por in mijn rug geeft omdat jij echt gelooft in mij. 

Mijn twee zonen: Tiebe en Xian Meyfroodt 

Een kind die zijn ouder ondersteunt, het lijkt ongewoon en toch is het zo’n natuurlijk en vanzelfsprekend gevoel bij ons. Het is jullie aanwezigheid die een spontane flow veroorzaakt. Jullie zijn erg betrokken en we staan in een intense verbinding met elkaar.  We kunnen veel delen. We zijn er gewoon voor elkaar. Dit gebeurt zo spontaan: ‘mama doe het goed hé vanavond’, ‘mama, je kan het’….meestal nog sterker tot uitdrukking gebracht door een spontane knuffel of een kus

Mijn collega’s in de praktijk:  Tine Steel en Katryn Vandekerkhove 

Tijdens de lockdown sloot de praktijk noodgedwongen een tijdje. Toch vonden we elkaar in de online meetings. We vonden het zo deugdzaam om elkaar te horen. Het samenwerken loopt als vanzelf. Elk van ons heeft zijn eigenheid en mooie talenten. We vullen elkaar aan en tegelijk hebben we groot respect voor elkaar. Het is net in dat stukje eigenheid dat we elkaar ondersteunen door de ander er oprecht te laten zijn. 

Mijn coach: Els Van Laecke

Het was tijd om een sprong te maken. Ik wou het zo graag maar iets hield me altijd maar tegen om het ten volle te doen.  Ik ging er wel voor maar op de achtergrond waren die ‘maar-tjes’ altijd weer aanwezig. Ik voelde jouw support. Je was er telkens waar en wanneer het nodig was. En dit in volle respect met mijn zijn.  Elk jaar is er op 1 maart complimentendag. De focus zal  elk jaar op een ander thema liggen. Ik weet zeker dat er dan ook anderen aan bod komen. De  lijst van mensen die ik graag een compliment wil geven is immers zo lang…

Mijn “publiek”, alle lightness – ers en de lightness – ers to be

In het begin van de lockdown startte ik met een reeks van free webinars die een enorm succes waren. Dit succes was er dankzij jullie aanwezigheid, week na week. Jullie enthousiasme, jullie honger naar méér, jullie wens om te groeien, jullie bijdrage om tijdens de meditaties mensen te ondersteunen die het nodig hadden….

Het spreken voor publiek via een online platform was nieuw voor mij.  Ik voelde mij gedragen door jullie. Er kwamen veel complimentjes en die waren het duwtje in de rug om er helemaal voor te gaan. Dankzij  jullie enthousiasme kan ik met jullie delen waar ik zelf zo gelukkig van wordt:

jullie inspireren naar een gelukkig leven.

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren