Veronika Rutten: “Zorg goed voor jezelf. Alleen jijzelf kan je beter maken, niemand anders “

Veronika Rutten had geen flauw benul wat ziek zijn betekende tot het verdict viel ‘kanker’. Door haar opleiding als verpleegkundige en haar job als operatie-assistente wist ze wat haar te wachten stond. Ze overwon de ziekte maar daar ging een heuse zoektocht aan vooraf. Ze nam alle tijd om uit te zoeken waarom dit gebeurde op dat moment.

 

Waarom en waarom nu? Alles ging toch prima?!

Ze had een liefdevol huwelijk met haar droomman die ze via oogcontact op de skipiste had leren kennen. Daarnaast was ze succesvol als onderneemster van een gerenommeerde lederwarenzaak die alsmaar mee expandeerde. Over die zoek- en vindtocht vertelt ze honderduit in het video interview. De ervaringen en inzichten die ze toen opdeed deelt ze nu graag met anderen ; lotgenoten die nog herstellende zijn of reeds  genezen zijn verklaard. Als herstelcoach neemt ze werkelijk alle tijd om naar hen te luisteren en hen te begeleiden.

Als het vertrouwde medische team die jou de hele tijd van ziekte omringde definitief afscheid van je neemt, start er een compleet onbekende, nieuwe periode.

Dan begint de taak van herstelcoach Veronika voor hen die er nood aan hebben. Veronika schreef er een boek over ‘In 10 stappen naar vertrouwen na ziekte‘.

 

Wat is de zin van ziekte? Veronika vond het antwoord

“Waarom word ik ziek was de vraag die haar niet meer losliet. Wat is de zin van ziekte”?

Roy Martina, zijn boeken en zijn Mind-Body coaching-programma kwamen op haar weg en fascineerden haar. Zijn aanpak intrigeerde haar, ze ging op zoek of zijn visie haar zou helpen op haar zoektocht naar de zin van haar ziekte. Ze ging naar zijn lezingen en workshops  en volgde uiteindelijk een 3-jarige opleiding bij hem. Ze besefte dat ze eindelijk tijd maakte en dingen deed voor zichzelf. Dat gaf haar tonnen energie. Die energie is ze nooit meer kwijt geraakt. Veronika is een levend voorbeeld van iemand die niet in een slachtoffer rol wilde geduwd worden.

“Ik heb het allemaal zelf gedaan, pakte mijn eigen leven in handen”

Veronika’s ultieme CHANGE-tip is er één ter preventie:

Zelfzorg is altijd belangrijk geweest maar nu meer dan ooit. Verhoog je eigen immuunsysteem door te reflecteren op vragen zoals:

Hoe sta ik in het leven?

Welke voeding neem ik?

Beweeg ik genoeg?

Maak ik op tijd en stond mijn hoofd leeg enz…

Bovenstaande is maar een tipje van de sluier van de overvloed aan inspiratie van Veronika.

Bekijk het volledige interview met Veronika  en ontdek wie haar andere inspirators en leermeesters waren. Ze vertelt uitgebreid over haar zelf, haar familie, Roy Martina maar ook Janosh en vrouwen zoals Maya Angelou, Simone de Beauvoir, Moeder Theresa enz.

Wil je nog méér zien van deze bijzondere vrouw? Kijk dan zeker naar de interviews op Youtube en op deze site.

Veronika is één van de 25 CHANGERS uit de online inspiratiereeks CHANGE-Stories. Vanaf nu wordt er wekelijks een interview openbaar gezet. Wie graag alle andere 24 video interviews nu al wil bekijken is er dit mooi aanbod. 

 

The more CHANGERS, the better our world.

Together we change this world!

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren