Veronika Rutten: “Leven en werken vanuit het hart is de toekomst”.

Leven en werken vanuit het hart is de toekomst. Is dat makkelijk of moeilijker dan gezegd?   Maar is dat makkelijk of moeilijker dan gezegd?

Als je een bewuste keuze maakt en je het als levensdoel stelt is het niet zo moeilijk. Dat wil niet zeggen, dat je niet terugvalt in je rationeel denken. Maar uiteindelijk zal het hart het weer overnemen… en kwestie van oefenen, heel veel oefenen… maar het levert heel veel op.

Is het makkelijker in het dagelijks leven dan in het runnen van bedrijf?

Zelf denk ik dat het in je bedrijf makkelijker is, omdat je veel bewuster beslissingen neemt en verbonden bent met andere mensen. In het dagelijkse leven ben je meer afgeleid, en verval je eerder in je oude patronen je dagelijkse beslommeringen.

Maar leven vanuit je hart is een keuze, eenmaal ervaren, wil je het ook blijven doen…

 

Heb je een voorbeeld van jezelf in je bedrijf of leven die een inspirerend voorbeeld is?

Als je iets verkeerd leest of hoort, kun je behoorlijk uit je doen raken…., boos worden of gefrustreerd reageren, dit voelt natuurlijk niet goed. Eenmaal erover na gedacht te hebben, voelen, waar komt deze emotie vandaan, erna kijken, nog een keer lezen…. Kom je erachter dat het toch anders is als je hebt gedacht, of dat je reactie niet in verhouding is met het onderwerp, of dat je ego met je aan de haal is gegaan…

In zo’n situatie trek ik mij even terug en stel mij de vraag, is het dit waard? Adem diep in en uit en laat het bewust los….  De situatie verandert en ik ben dankbaar voor mijn inzicht.

 

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren