Acteur Yassine Ouaich complimenteert acteurs Viv Van Dingenen en Ward Kerremans

Momentje, een complimentje voor acteur Yassine Ouaich die tijd wilde vrijmaken voor het Complimentmoment terwijl hij het enorm druk had met het instuderen van zijn rol in de serie “De Twaalf”.

Ik ken Yassine al meer dan tien jaar en zag toen al het grote potentieel dat hij in zich had. Hij had een vlotte pen, schreef prachtige gedichten en beschikte over een ongelooflijke creatieve geest. Hij was ook ontzettend geïnteresseerd in spiritualiteit en stelde mij daar ontzettend veel vragen over. Hij hing aan mijn lippen toen hij quotes hoorde zoals ‘Iedereen is zelf de creator van zijn of haar eigen leven’ en ‘Voor werkelijk àlles is een oplossing’, wat leidde tot uiterst boeiende gesprekken. Hij stelde zoveel diepzinnige vragen, vroeg door tot op het bot. Ik sprak hem over auteur Abkader Chrifi en raadde hem aan zijn net verschenen boek ‘De regisseur van je eigen leven’ te lezen. Hij schafte het boek aan en verslond de informatie waarin wordt aangetoond dat mensen in staat zijn de regie over hun leven te krijgen en te worden wie ze willen zijn. Dit door een proces van zelfbewustzijn, positief denken, vertrouwen, passie en vastberadenheid. Yassine paste toe waarmee de auteur het boek eindigt:

“Het is aan jou om een kans te grijpen. Niet afwachtend en passief, maar actief, met het roer stevig in eigen handen en het vizier gericht op de toekomst”.

Kun je je voorstellen hoe blij en trots ik was toen ik hem erna zag schitteren in zijn debuutrol op Ketnet?  Sindsdien haalt hij de ene toprol na de andere binnen.  Hij won een Ensor voor zijn vertolking van Ismaël ‘Smile’ Boulasmoum in Grond, een tv-reeks over een familie Marokkaans-Belgische begrafenisondernemers. Het regisseursduo Adil El Arbi en Bilal Fallah zagen meteen zijn talent en werken graag met hem samen. Op dit moment loopt zijn podcastserie op Radio 1 De 9 levens van Yassine’. Daarin duikt hij in het verhaal van Belgen met Marokkaanse achtergrond en onderzoekt hij hoe zijn leven anders had kunnen zijn.

Bekijk en luister naar het innemende en authentieke Complimentmoment van Yassine Ouaich, die op zijn beurt graag acteurs Viv Van Dingenen en Ward Kerremans een compliment geeft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren