Anja Vandenbergh: Lachcoach en projectmanager

Anja Vandenbergh is Lachcoach en projectmanager en laat ons in haar hart kijken

“Mijn andere kijk op het Corona virus en eventueel andere toekomstige epidemieën is dat het de mensen dwingt  stil te staan bij wat er écht belangrijk is. De  evolutie van de maatschappij zorgde ervoor dat de mensen als individu elk in hun eigen wereldje een hoofdrol spelen.  Door het Corona virus worden we uitgedaagd om weer de  gemeenschap voorop te zetten en samen de dingen dragen.  SAMEN werken helpt en verbindt.  Corona stimuleert de creavitieit, doet ons meer tijd maken voor het gezin, de familie.

De  evolutie van de maatschappij zorgde ervoor dat de mensen als individu elk in hun eigen wereldje een hoofdrol spelen.

Al dat hamsteren maakt me verdrietig. Dit is eigenlijk de egoïstische daad van het  individu waar ik het hierboven over heb. Gigantische voorraden opslaan,  vechten om het laatste pakje is egoïsme. Egoïsme is niet de oplossing om angst te doen verdwijnen. Solidariteit verlicht de angst, zorgt voor verbinding en  en méér positiviteit in de wereld.

Als projectmanager breng ik graag structuur in de chaos, ik zet  het grote beeld voorop zodat  iedereen met hun neus in de zelfde richting het ziet.  Ik zet de aanwezige talenten in om de beste resultaten te halen.

Als lach coach geef ik graag mijn ervaringen mee. Eerst en vooral omdat ik zelf ontzettend graag lach.  Lachen hielp mij een 3de burnout te voorkomen.  Lachen geeft een enorme boost van energie. Lachen in een team ontspant, en zorgt voor een goede omgeving waar je kunt relativeren.  Lachen leert je ook om afstand te nemen van ‘problemen’ zodat je oplossingen kunt zien.

Mijn bijdrage aan deze wereld in verandering is iedereen hun lach opnieuw te ontdekken.  Hen laten ervaren dat lachen verbindt, geneest en  ook dingen loslaat.  En ook dat een eenvoudige structuur rust brengt, een duidelijke weg uitstippelt naar het doel van een project.

Ik ben ontzettend dankbaar voor de lach die ik gekregen heb van mijn ouders.

Mijn AHA-moment was tijdens de organisatie van een teambuilding voor een opdrachtgever. Gezien de diversiteit van het team opteerde ik  voor Lachyoga.  Paul Flasse, de lachcoach van dienst,  vond mijn lach zo aanstekelijk en verraste me met de woorden “Jij zou lachanimator moeten worden”.  Ik ging er niet op in.  Doch Paul liet niet los, hij hield me frequent op de hoogte van de op til staande opleidingen van de Lachacademie.  In Maart 2019 schreef ik mij uiteindelijk voor de opleiding en sindsdien leef ik het leven al lachend.  Ik ben ontzettend dankbaar voor de lach die ik gekregen heb van mijn ouders.

Mijn eigen CHANGE maakte ik  op 8 mei 2019, mijn ontslag bij Punch Powertrain als PMO Officer.  Daardoor gaf ik  eindelijk de nodige aandacht  aan mijn zaak,  in het bijzonder aan mijn lachclub in Leuven.  Tijdens een gesprek met mijn bankadviseur Maarten Pardon rolde spontaan de naam ‘De Stralende Lachertjes’ op tafel.  Als je lacht, ga je stralen, vandaar ook een Stralende Lach yoga.  De ontmoeting met Gina De Groote bracht een geweldige samenwerking tot stand.

Belangrijk om te weten van mij is dat ik HSP’er  ben. Ik zie dit als een talent waarmee ik  mijzelf maar ook anderen kan mee helpen.

“Doe wat je graag doet met heel je hart”

Is het advies van mijn vader zaliger toen ik mijn eerste stap zette in de zoektocht naar een job. Het hielp mij in het vinden van de ‘juiste’ opdrachten. Daarom voel ik me ook een CHANGER. Als je zaken of dingen doet vanuit het hart, gaat dit  bijna moeiteloos.  Het is alsof het idee,  jouw wens uitstuurt naar het universum en je van daar antwoord krijgt.

Werken en leven vanuit het hart betekent voor mij een geweldig avontuur. Met bijzondere ontmoetingen waar ik van leer en mijn ervaringen kan doorgeven.

De visie “I am you, YOU are ME, ALL is ONE, together we Change the world ” betekent voor mij dat we allen verbonden zijn met het universum.  We zijn allen een klein deel, en we hebben elkander nodig om vooruit te gaan.

Mijn grote droom is om nog een Lach en Babbel café/plek te openen waar iedereen kan komen om te lachen, te praten, te ademen en finally tot rust te komen. Een plaats waar mensen zonder angst zichzelf kunnen zijn.  Waar iedereen in het NU is,  energie kunnen bijtanken.  Geen therapeutische plek of café met veel geluid, geen wellness of zo. Neen, gewoon een plaats waar je een rustig een koffie kan drinken, genietend  van de stilte. En als je zin hebt om te praten met anderen dan geef je dat aan.

Een activiteit die ik graag in de kijker zet is Fl’Awesome Event op zaterdag 2 Mei in Leuven, Campus Proximus waar je een stralende lachyoga kunt volgen.

Meer info over Anja en haar lachactiviteiten op www.destralendelachertjes.be

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren