Claudine Drees complimenteert slaapprofessor Matthew Walker en haar yogi’s

Matthew Walker slaapwetenschapper & professor krijgt van mij een mega compliment omdat die me telkens weer opnieuw inspireert met zijn onderzoeken en boeken.

Matthew Walker is de slaapprofessor en neuroloog die slaapkennis op verstaanbare manier naar de mensen brengt.  ‘Why we sleep’ is een boek waar ik veel van hou  waarin hij  veel wetenschappelijke kennis  over slaap deelt op een bestaanbare manier. Hij vertelt  erin dat de cognitieve gedragstherapie voor insomnie (training die ik toepas en digitaal aanbiedt) een van de meest doeltreffende manieren is om aan je slaap te werken. Dat is klinisch bewezen. Vandaar dat ik grote fan ben.

Waarom slapen we? En waarom is gebrek aan slaap zo schadelijk?

Tot voor kort had de wetenschap daar geen antwoord op. De laatste twintig jaar heeft een explosie aan nieuw onderzoek veel verhelderd omtrent een van onze meest fundamentele levensbehoeften. In  het boek ‘Slaap’ legt hersenwetenschapper en slaapexpert Matthew Walker uit waarom slapen en dromen van levensbelang zijn. Dit boek kan je leven ingrijpend veranderen.

En last but not least graag een groot compliment voor de yogi’s die trouw op post zijn voor mijn yogales op donderdagavond, ook nu het online te doen is. Ik heb veel good vibrations bij deze niet ideale setting die ons toch allen gelukkiger maakt. Wij zijn een wekelijks landingspunt geworden voor elkaar!

Dankjulie wel: Anja crabbé, Tamara slock , Catherine Van Vaerenberg, Myriam Schoonbroodt en Gina De Groote

 

Meer over Claudine Drees, haar missie en contactgegevens vind je in de CHANGERS-Gids

 

 

 

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren