Geef vandaag om het uur iemand een compliment: warme woorden doen deugd, zeker nu

Warme woorden vervangen meer dan ooit de broodnodige knuffels. Al sinds 2010 engageert De Groote zich om meer positivisme in het leven te brengen. Ze wil mensen met elkaar verbinden en inspireren met positieve verhalen

Warme woorden vervangen meer dan ooit de broodnodige knuffels.
Hartelijke oproep aan iedereen om vandaag aan de complimentenmarahon. Zeer makkelijk en haalbaar te doen, namelijk elk uur van de dag starten met een compliment vanuit het hart geven aan iemand die je apprecieert.
Elk uur schone woorden
Ongeremd mensen in de figuurlijke bloemetjes zetten, en dat de klok rond: dat is de bedoeling van Complimentendag anno 2021. Maandag 1 maart tussen 7.00 uur en 21.00 uur elk uur iemand  verrassen met een welgemeend compliment. Dat kan een familielid zijn of een loyale vriend, maar ook een collega, baas of de winkelier die je telkens met een glimlach bedient.
Nu menselijk contact zich vooral in de virtuele wereld afspeelt is dit de uitgelezen kans om elke meeting of afspraak – die meer dan waarschijnlijk online plaatsvindt – af te trappen met een welgemeend compliment.
‘Radio en tv kunnen een grote rol spelen in het ‘besmetten’ met complimenten’, lacht ze. ‘Misschien lukt het wel om er aandacht aan te besteden in journaals of programma’s?’
De kracht van een compliment
Hoe kort ook, vriendelijke, lovende woorden die uit het hart komen, maken wel degelijk een verschil. ‘Iemand waarderen om wie hij is, om wat hij doet, om hoe hij in het leven staat: dat wordt veel te weinig uitgesproken’. Complimentendag heeft geen enkele commerciële betekenis, alles draait om de verbinding tussen mens en mens, met de bedoeling positivisme te verspreiden. Als een virus, maar dan wel een deugddoend.
Complimenten op elk CHANGE-kanaal
 Op alle CHANGE-kanalen (zie info onderaan) zullen welgemeende woorden anderen inspireren hetzelfde te doen. Geven en nemen, daar wordt iedereen beter van.
Doe jij ook mee?

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren