Serveer eens havermoutpannenkoeken op Lichtmis.

Lichtmis staat voor pannenkoeken eten, bij CHANGE serveren we eens havermoutpannenkoeken. Even lekker maar veel gezonder dan de klassieke.

Vorig jaar serveerden we roze pannenkoeken volgens recept van Frank Fol. Dit jaar maken we heerlijke havermoutpannenkoeken volgens de 3isone methode van CHANGER Christel Stevens. Je kan ze eten als ontbijt, dessert of vieruurtje.

Zet alvast deze ingrediënten klaar:

4 eieren, 50 gr boter of kokosvet, 100 gr spelt- of boekweitmeel,  200 gr havermout, 250 ml amandelmelk (ongezoet), 250 ml water, snuifje zout, optioneel vezels, zaden

Bereiding

  1. Klop de gehele eieren tot schuim  (met keukenrobot of mixer).
  2. Smelt boter of kokosvet en voeg de melk toe.
  3. Meng het meel samen met de vlokken, de vezels en het snufje zout.
  4. Nadat de eieren een schuimend mengsel zijn, mix of meng je verder op lagere snelheid. Voeg al roerend het water aan de eieren toe.
  5. Voeg het meel-mengsel schep voor schep toe aan de eieren terwijl je roert op trage snelheid. Voeg ook het melk/boter mengsel toe.
  6. Nadat alle ingrediënten toegevoegd zijn roer je best nog 1 minuut op trage snelheid.
  7. Laat dit beslag minstens 15 minuten, liefst langer dan een uur, rusten op kamertemperatuur alvorens je de eerste pannenkoek bakt.

 

Super tricks & tricks van Christel zijn:

  • Maak het beslag ‘s avonds voor de volgende ochtend. Hierdoor nemen de vezels en de havermout het vocht op waardoor de pannenkoek goed verteerbaar wordt.
  • Vervang het speltmeel door boekweitmeel voor een glutenvrije pannenkoek
  • Ontbijt:  bak je hem in een pan of op een pannekoekenbakker, wat zeer handig is. Je kan hem op smaak brengen met ahornsiroop, vruchtenconfituur, wat vers fruit.
  • Dessert: Maak kleine pannenkoekjes en versier deze met 3 schijfjes banaan en giet daarover chocoladesaus. Chocoladesaus is eenvoudig te maken door chocolade 70% te smelten op een laag vuur en daar een beetje amandelmelk bij te voegen. Je kan heb zelfs nog wat pittiger maken door er wat chocoladenibs over te strooien.    Leer Christel Stevens beter kennen in de CHANGERS-Gids.

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

havermoutpannenkoeken
Commentaren (0)
Voeg Commentaar toe